Cizre’de 15 Temmuz şehitleri anıldı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma programı, Cizre Cumhuriyet Savcısı Muhammed Yıldız öncülüğünde gerçekleştirildi. Etkinlikler, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerin anılması amacıyla planlandı.
Şehitlik ziyareti
Program, Konak Mahallesi’ndeki şehitliğin ziyaret edilmesiyle başladı. Adliye personeli, denetimli serbestlik çalışanları ve denetimli serbestlik yükümlüleri, kabirler başında aziz şehitleri rahmet, minnet ve şükranla yâd etti ve birlik beraberlik vurgusu yaptı.
Konferans salonunda anma ve bilgilendirme
Cizre Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Seminerde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün anlam ve önemi üzerinde bilgilendirmeler yapıldı; konuşmalarda Türkiye’nin yaşadığı zorlu süreçlere karşı milletin gösterdiği birlik ve beraberlik ruhunun her zaman diri tutulması gerektiği vurgulandı.
Program kapsamında sinevizyon gösterimi, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve toplu dualar gerçekleştirildi; etkinlikler bu bölümlerle sona erdi.
Katılımcılar
Programa Cizre Cumhuriyet Savcısı Muhammed Yıldız, İlçe Müftülüğü imam hatibi Sayın Mustafa Ateş, kurum vaizi Çalışkan, Denetimli Serbestlik Müdürü Sedat Tayfan, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı personeli, Denetimli Serbestlik personeli ile yükümlüler katıldı.
Bu tür anma programları, yerel kurumların ve toplumun ortak hafızasını güçlendirirken, gelecek kuşaklara olayın anlamını aktarma ve birlik bilincini pekiştirme işlevi görmektedir.
PROGRAMA CİZRE CUMHURİYET SAVCISI MUHAMMED YILDIZ, İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ İMAM HATİBİ SAYIN MUSTAFA ATEŞ, KURUM VAİZİ ÇALIŞKAN, DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRÜ SEDAT TAYFAN, CİZRE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI PERSONELİ, DENETİMLİ SERBESTLİK PERSONELİ İLE YÜKÜMLÜLER KATILDI.