Çınarcık'ta yan parseldeki inşaat kazısı evin yıkılmasına yol açtı: 78 yaşındaki İrfan Güngör evsiz kaldı

Yalova Çınarcık'ta 78 yaşındaki İrfan Güngör'ün evi, yan parseldeki inşaat kazısı nedeniyle toprak kaymasıyla yıkıldı; aile geçici olarak akraba yanında kalıyor, dava sürüyor.

Yayın Tarihi: 06.04.2026 12:58
Güncelleme Tarihi: 06.04.2026 13:44

Çınarcık'ta yan parseldeki inşaat kazısı evin yıkılmasına yol açtı: 78 yaşındaki İrfan Güngör evsiz kaldı

Çınarcık'ta yan parseldeki inşaat yüzünden ev yıkıldı

Yalova'nın Çınarcık ilçesi Koru beldesinde yaşayan 78 yaşındaki İrfan Güngör'ün evi, bitişiğindeki inşaat kazısı sonucu meydana gelen toprak kaymasıyla yıkıldı. Olay sonrası Güngör ve eşi çocuk ve torunlarının yanında kalmaya başladı.

Olayın ayrıntıları

Güngör ailesinin evi, 2025 yılı Kasım ayında yan parselde yapılan inşaat nedeniyle zarar gördü. Aile evde olmadığı sırada evin yarısı, toprakla birlikte kayarak yıkıldı. Güngör, evinin 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde ayakta kalan yapılar arasında olduğunu, ancak bitişikte başlatılan inşaat kazısının ardından yapının zarar görmeye başladığını anlattı.

Güngör'ün iddiasına göre inşaatta '3 metre derinliğinde' kazı yapıldı; kazının ardından zemindeki toprak aşağı kaymaya başladı. Yetkililere durumu bildirdiklerini ancak önlem alınmadığını belirtti.

Zemin ve önlem eksikliği

Güngör, istinat duvarının geç yapıldığını ve yaklaşık 'iki buçuk ay' süren yağışların zemini daha da kaydırarak evinin tamamen yıkılmasına yol açtığını ifade etti. Olay sırasında misafirlikte olduklarını, komşuların arayıp 'ev yok oldu' demesiyle haberdar olduklarını söyledi.

Maddi durum, iddialar ve hak arama

Güngör maddi durumunun kötü olduğunu, kalacak yer bulmakta zorlandığını ve şu an 'devletin verdiği yaşlılık maaşıyla' geçindiğini aktardı. Okuma yazmasının olmadığını belirten Güngör, inşaat sürecinde kendisine boş bir kağıda imza attırıldığını iddia etti.

Mahalle sakinlerinin görüşü ve yargı süreci

Komşu Kadir Geçkin, istinat duvarının en baştan yapılması gerektiğini, toprağın çöktükten sonra duvar yapıldığını ve o aşamadan sonra iş işten geçtiğini söyledi. Geçkin, konunun yargıya taşındığını ve davanın devam ettiğini belirtti.

Bir diğer mahalle sakini Ayhan Bulduk ise daha önce çekilen fotoğraflarla durumu yetkililere bildirdiklerini, ancak herhangi bir müdahale yapılmadığını iddia etti.

Güngör ailesi şu an yakınlarının yanında kalıyor; süreç ve dava devam ediyor.

İRFAN GÜNGÖR'ÜN EVİ, YAN PARSELDE YAPILAN İNŞAAT NEDENİYLE MEYDANA GELEN TOPRAK KAYMASI SONUCU...

İRFAN GÜNGÖR'ÜN EVİ, YAN PARSELDE YAPILAN İNŞAAT NEDENİYLE MEYDANA GELEN TOPRAK KAYMASI SONUCU YIKILDI.

İRFAN GÜNGÖR'ÜN EVİ, YAN PARSELDE YAPILAN İNŞAAT NEDENİYLE MEYDANA GELEN TOPRAK KAYMASI SONUCU...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.