Çınar'da 8 tonluk sakatat baskını: gıda güvenliği için soruşturma başlatıldı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde jandarma ve İl Tarım ve Orman ekipleri menşei belli olmayan ve insan sağlığına elverişli olmadığı değerlendirilen yaklaşık 8 ton sakatat ve iç yağ ele geçirdi.

Yayın Tarihi: 21.10.2026 10:36
Güncelleme Tarihi: 21.10.2026 10:36

Çınar'da 8 tonluk sakatat baskını: gıda güvenliği için soruşturma başlatıldı

Çınar'da 8 tonluk sakatat baskını: gıda güvenliği için soruşturma başlatıldı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, halk sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasına yönelik denetimler kapsamında Çınar ilçesinde yürüttükleri çalışmada önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Yapılan aramalarda S.K. isimli şahsın kullandığı araçta, menşei tespit edilemeyen ve insan sağlığına elverişli olmadığı değerlendirilen yaklaşık 8 ton hayvansal iç yağ ve sakatat bulundu.

operasyonun ayrıntıları:

Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen denetim esnasında araçta yapılan aramada ele geçirilen ürünlerin tescilinin olmadığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince tespitlerin yapıldığı bildirildi. Ele geçirilen miktar ve ürünlerin durumu, ekipler tarafından kayıt altına alındı.

yasal süreç ve halk sağlığı açısından değerlendirme:

Olayla ilgili olarak, mevzuatta yer alan "Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda veya İlaçların Ticareti" suçu kapsamında adli işlemlere başlandığı açıklandı. Yetkililer, böyle vakalarda tespit ve el koyma işlemlerinin halk sağlığını korumaya yönelik önleyici adımlar olduğunu vurguluyor.

Soruşturmanın devam ettiği, ele geçirilen ürünlerin menşei ve piyasaya sürülüp sürülmediğinin araştırıldığı kaydedildi. Gıda denetimlerinin sürdürülmesinin yerel halkın güvenilir gıdaya erişimini sağlamada kritik önemde olduğu belirtildi.

DİYARBAKIR’IN ÇINAR İLÇESİNDE JANDARMA EKİPLERİNCE DÜZENLENEN OPERASYONDA İNSAN SAĞLIĞINA EL...

DİYARBAKIR’IN ÇINAR İLÇESİNDE JANDARMA EKİPLERİNCE DÜZENLENEN OPERASYONDA İNSAN SAĞLIĞINA EL VERİŞSİZ 8 TON HAYVANSAL İÇ YAĞ VE SAKATAT ELE GEÇİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.