Çıldır Gölü'nde kış sezonu açıldı — Atlı kızaklar ve halaylar göl üzerinde buluştu

Çıldır Gölü'nde buz kalınlığının artmasıyla atlı kızak sezonu açıldı; ziyaretçiler davul zurna eşliğinde halay çekti, yerli ve yabancı turistler ağırlanıyor.

Yayın Tarihi: 17.12.2025 12:32
Güncelleme Tarihi: 17.12.2025 12:32

Çıldır Gölü'nde kış sezonu açıldı — Atlı kızaklar ve halaylar göl üzerinde buluştu

Çıldır Gölü'nde kış sezonu açıldı

Doğu Anadolu'nun doğa harikası Çıldır Gölü, dondurucu soğuklarla buz tuttu. Bölgenin kış turizminin simgesi haline gelen atlı kızaklar, bu yıl da kristal göl yüzeyine indi.

Buz kalınlığı ve güvenlik

Hava sıcaklığının sıfırın altında 16 dereceye kadar düşmesiyle göl yüzeyindeki buz kalınlığı güvenli seviyeye ulaştı. Göl yüzeyini kaplayan yaklaşık 20 santimetrelik buz tabakası üzerine turlar düzenlendi.

Sezon açılışında etkinlikler

Taşbaşı köyündeki Yunus'un yerine gelen misafirler, aşıkların "hoş geldiniz" deyişiyle karşılandı. Katılımcılar davul zurna eşliğinde halay çekti ve atlı kızaklarla göl üzerinde gezinti yaptı. Atlı kızak sahipleri süsledikleri atlarla gölün aynamsı yüzeyinde ilk turlarını gerçekleştirdi.

Ziyaretçi deneyimleri ve konuşmalar

İzmir'den gelen bir ziyaretçi, "İlk başta tabii çok endişeliydim, korkuyordum kırılacak diye, fakat gayet iyi, buz üzerinde olmak bir anda korkutucu da olsa çok güzel bir duygu, eğlenceli" diye konuştu. Göl üzerinde misafirleri gezdiren kızakçı Bünyamin Aslan, sezonu açtıklarını belirterek, "Çıldır gölü buz tuttu. 15-20 santim aralığında buz kalınlığımız var. Atlarımızı çıkardık, atlı kızaklarla gezinti yapıyoruz. Kar motorlarımız, atlı kızaklarımız hepsi gölün üzerinde gelen misafirlerimizi Mart ayına kadar ağırlamaya çalışacağız" dedi.

Turizm etkisi

Çıldır Gölü'ne gelen yerli ve yabancı turistler, atlı kızak keyfinin yanı sıra buzun kırılmasıyla yapılan sarıbalık avını izliyor ve göl kenarındaki tesislerde taze sazan balığı tadıyor. Kış boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırlayan göl, Doğu Ekspresi rotasının da önemli duraklarından biri olmaya devam ediyor.

DOĞU ANADOLU'NUN EN ETKİLEYİCİ DOĞA HARİKALARINDAN BİRİ OLAN ÇILDIR GÖLÜ, DONDURUCU SOĞUKLARIN...

DOĞU ANADOLU'NUN EN ETKİLEYİCİ DOĞA HARİKALARINDAN BİRİ OLAN ÇILDIR GÖLÜ, DONDURUCU SOĞUKLARIN ETKİSİYLE BUZ TUTTU. BÖLGENİN KIŞ TURİZMİNDEKİ SİMGESİ HALİNE GELEN ATLI KIZAKLAR, BU YIL DA RENKLİ GÖRÜNTÜLER EŞLİĞİNDE KRİSTAL GÖL ÜZERİNE İNDİ.

DOĞU ANADOLU'NUN EN ETKİLEYİCİ DOĞA HARİKALARINDAN BİRİ OLAN ÇILDIR GÖLÜ, DONDURUCU SOĞUKLARIN...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.