Bist 100
10.045,74 0%
DOLAR
32,43 0,16%
EURO
34,61 0,01%
ALTIN
2.373,15 0,2%

Cildi 10 yaş birden gençleştiren kür tarifi! Kiri temizleyip kırışıklıkları yok ediyor

Binlerce lira para dökmenize gerek yok! Kırışıklıklarınızdan kurtulmak mümkün! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 18.04.2024 11:00
Güncelleme Tarihi: 18.04.2024 11:00

Cildi 10 yaş birden gençleştiren kür tarifi! Kiri temizleyip kırışıklıkları yok ediyor

Kırışıklıklarınızı dert etmenize gerek yok! Basit yöntemlerle genç görünmek mümkün! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KIRIŞIKLIKLARDAN KURTULMA YÖNTEMLERİ

İnsanların yaşı ilerledikçe ciltlerinde de bazı problemler ortaya çıkabiliyor. Genç bir cilde sahip olabilmek için düzenli şekilde bakım yapılması gerektiriyor. Ciltte kolajen eksilmesi sebebiyle ise ortaya kırışıklıklar çıkıyor. Cilde bakım yaparak yaşlanma sürecinizi yavaşlatabilirsiniz. Cildin yaşlanması ve genç görünmesi için anti aging tedavileri tercih edebilirsiniz. Hücreleri besleme, onarma, yenilemeyi düzenli şekilde yaparak cildinizin genç görünümünüze ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda cildin susuz da bırakılmaması gerekiyor. Kuruma ve tahriş olması cilt görüntüsünü etkiliyor. Yağlı, kuru ya da hassas ciltlere uygun şekilde tasarlanan nemlendirici kremleri düzenli olarak uygulayabilirsiniz. Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmak da cildin erken yaşlanmasına neden olabiliyor. UV ışınları kırışıklık ve lekeleri ortaya çıkarıyor. Bu sebeple düzenli şekilde güneş kremi kullanmanız öneriliyor. Üzüm çekirdeği yağı kullanarak içinde olan antioksidan ve omega yağ asitleri sayesinde cildinizi sıkılaştırabilir ve onarabilirsiniz. Bu yağ sayesinde eşit olmayan tonlamayı da ortadan kaldırabilirsiniz. 

kırışıklıklardan kurtulma yöntemleri

Üzüm çekirdeği yağını avcunuzda hafif şekilde ısıtıp cildinize uygulayabilirsiniz. İçinde C vitamini olan ürünlerle de cilt bariyerinizi güçlendirebilirsiniz. C vitamininin hangi yaşta olursa olsun düzenli şekilde kullanılması gerekiyor. C vitamini göz çevresinde ve ciltte oluşan kırışıklıkları ortadan kaldırabilirsiniz. Cilt için erken uyanmak da önemlidir. Sabah 6'da uyanmak enerjiyi artırır ve zihin berraklığı sağlar. Uyandıktan sonra 20 dakika boyunca meditasyon yaparak zihninizi sakinleştirebilir ve genel sağlığınızı iyileştirebilirsiniz. Kasları korumak ve güçlendirmek için düzenli şekilde 30 dakika kuvvet sporu yapabilirsiniz. Soğuk duş alarak cildinizin canlanmasını sağlayabilir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Kahvaltı öğünlerinize yaban mersini, protein, kabak çekirdeği, chia karışımı besinler hazırlayarak tüketebilirsiniz. Bu şekilde ciltte iltihaplarınızı azaltabilirsiniz ve kilo almayı yavaşlatabilirsiniz. Protein tozu da büyümeyi ve kasları destekliyor ancak protein tozu gerçek gıdaların yerini almaz. Kas kütlesi 30 yaşından sonra yüzde 3 ile yüzde 8 oranında azalıyor ve orta yaşa gelindiği zaman bu oran yüzde 15'lere kadar çıkıyor. 2020 senesinde yapılan bir araştırmaya göre sabahları meditasyon yapılması beyin yaşlanmasını 8 seneye kadar yavaşlatıyor. Düzenli meditasyon yaparak beyninizde ve hücrelerinizde ortaya çıkan yaşlanma belirtilerini azaltabilirsiniz.