Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Chrome'un en son deneysel yapay zekâ özelliği yazı yazmaya yardımcı olabilir!

Google’ın son olarak yayınladığı yeni yapay zekâ teknolojisi, kısa bir komutla daha açıklayıcı cümleler ve tam paragraflar yazmayı sağlayacak. ABD'de Chrome'un yeni sürümüyle birlikte kullanılabilecek özelliğin Türkiye’de ne zaman kullanılacağı ise henüz belli olmadı.

Yayın Tarihi: 23.02.2024 15:01
Güncelleme Tarihi: 23.02.2024 15:01

Chrome'un en son deneysel yapay zekâ özelliği yazı yazmaya yardımcı olabilir!

Google, Chrome M122'nin piyasaya çıkmasıyla beraber tarayıcısına deneysel bir yapay zekâ teknolojisi dahil etti. "Yazmama yardım et" adıyla tanıtılan yeni yapay zekâ aracı, kısa bir istemle daha açıklayıcı cümleler ve hatta tam paragraflar yazabiliyor. Şirket, yapay zekâ teknolojisinin Gemini modellerini kullanarak bulunduğunuz internet sayfasının bağlamını anladığını ve bu sayede makul tavsiyeler sunduğunu paylaşıyor. Örneğin bir inceleme sayfasındaysanız, size bir satış metninden ziyade inceleme gibi okunan bir tavsiye verebiliyor.

Google'ın örneklerinden birinde, model, basit bir şekilde şöyle bir istemle kişinin ne sattığına ilişkin iyi bir açıklama yapabildi: "50 dolara fritöz satışı yapan daha küçük bir bölgeye taşınıyorum." Ardından model, kişinin mesajını daha iyi iletebilecek tam bir paragraf tavsiye etti. "Daha küçük bir bölgeye taşınıyorum ve fritöz için yerim olmayacak. İyi durumda ve güzel çalışıyor. 50 dolara satıyorum. İlgileniyorsanız lütfen benimle iletişime geçin.” Diğer bir örnekte, kullanıcı araçtan kusurlu bir bisiklet kaskını iade etmek amacıyla bir talep yazmasını ve ürünün garantisinde belirtilmeyen bir çatlak bulunduğunu bildirmesini talep etti. Google'ın örneklerinde de görülebileceği gibi, yazma yardımcısının bulduğu ilk şey ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar iyi değilse tavsiyenin uzunluğunu ve tonunu değiştirebilirsiniz. İşiniz bittiği zaman, tavsiye edilen metinle isteminizi değiştirmek amacıyla Değiştir butonuna tıklayabilirsiniz.

google

YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ YENİ ÖZELLİKLER DE GELECEK

Deneysel aracı etkin hale getirmek amacıyla Chrome'un üç noktalı açılır menüsünden ayarlara gitmeniz gerekiyor. Burada, "Yazmama yardım et" özelliğini aktif hale getirebileceğiniz “Deneysel Yapay Zekâ” sayfasını bulabilirsiniz. Bu özelliği kullanmak amacıyla, tekrar yazmak istediğiniz yazıyı vurgulamak ve daha sonra "Yazmama yardım et" kutusunu çağırmak amacıyla üzerine sağ tıklamak gerekiyor. Şu anda sadece ABD'deki Mac ve Windows PC'lerdeki Chrome tarayıcıları için kullanılabildiğini unutmamak gerekiyor. Ayrıca, özellik şu an için sadece İngilizce dilindeki istemleri anlayabiliyor ve tavsiyeler yazabiliyor.

Şirket, modelin gelişini ilk olarak Chrome’a yapay zekâ özelliklerini entegre etmeye başlayacağını paylaştığında duyurdu. Şirket, "Yazmama yardım et" özelliğine ilaveten, tarayıcıya yapay zekâ destekli bir sekme düzenleyici ve özelleştirilmiş temalar geliştirme özelliği de sağlayacağını söyledi.