CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Hasbi Dede'nin ihraç kararını açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede hakkında kararını verdi. Kurul, Dede'nin partiden ihraç edilmesine hükmetti. Karar, partinin disiplin sürecinin tamamlanması kapsamında alındı ve ilgili iddialar metinde "çocuğa karşı cinsel taciz" ifadeleriyle yer aldı.
Giresun'da kamuoyu tepkisi
Giresun'da alınan kararın açıklanmasının ardından vatandaşlar tepkilerini dile getirdi; birçok kişi kararı gecikmiş bulduğunu belirtti. Yerel tepkilerde öne çıkan ifadeler, kararın zamanlaması ve toplum vicdanına etkisi üzerine yoğunlaştı.
Hakan Demiral kararı değerlendirirken, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin almış olduğu karar geç kalınmış bir karardır. Ölen kardeşimize üzüldük. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah. Kimse bu olayı normalleştirmesin. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Çocuklarımıza uzanan ellerin kırılmasını istiyoruz" dedi.
Nafız Sarıtaş ise olayı sert sözlerle eleştirerek, "Görele’de yaşanan hadiseyi kınıyorum. Biz bu kız çocuklarını bunlar için yetiştirmedik. Böyle bir davranışı asla kabul edemiyoruz. Ölen kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. En son elimizde ahlakımız kaldı. Bu ahlakın bu şekilde zedelenmesine asla gönlüm el vermiyor. Giresun’da bundan sonra bu tür olayların yaşanmasını kabul etmiyorum. Siyasi görüşü, partisi beni ilgilendirmez. Ama yapılan yanlıştır. Sosyal medyada söylenenleri netliğe kavuştursunlar. O söyledi, bu söylemedi, ben doğruyu öğrenmek istiyorum. Bundan sonra da bu gibi ahlaki tavizlere asla yer vermesinler. Kim olursa olsun bu kız çocuğu benim evladımdır, benim de kızım var. Bunlara ne gerek var. Bunları mı yaşamak istiyoruz bu ülkede?" ifadelerini kullandı.
Süreç ve beklenti
Olayla ilgili süreç ve soruşturma, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Vatandaşlar, hem iddiaların açıklığa kavuşturulmasını hem de benzer olayların önlenmesi için etkin önlemler alınmasını bekliyor. Kararın ardından parti disiplin mekanizmasının ve adli sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.
CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) YÜKSEK DİSİPLİN KURULU, "ÇOCUĞA KARŞI CİNSEL TACİZ" İDDİALARI NEDENİYLE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN HASBİ DEDE HAKKINDA KARARINI VERDİ. KURUL, GİRESUN’UN GÖRELE BELEDİYE BAŞKANI HASBİ DEDE’NİN PARTİDEN İHRAÇ EDİLMESİNE HÜKMETTİ. YAŞANAN GELİŞMELERİN ARDINDAN KAMUOYUNDA TEPKİLER ARTARKEN, VATANDAŞLAR OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAKLARINI İFADE ETTİ.