DOLAR
42,69 -0,02%
EURO
50,19 -0,32%
ALTIN
5.911,98 -0,08%
BITCOIN
3.680.175,63 -0,41%

CHP ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanları Görüşme Gerçekleştirdi

Özgür Özel, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile terör, ekonomi ve erken seçim konularını görüştü.

Yayın Tarihi: 28.02.2025 16:19
Güncelleme Tarihi: 28.02.2025 16:38

CHP ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanları Görüşme Gerçekleştirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı partilerinin genel merkezinde ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan liderler, terör sorununa ve erken seçim talebine ilişkin detayları paylaştı.

Özel, görüşme sırasında Erbakan'a erken seçim isteği ile ilgili bilgi verdiğini ve Türkiye'nin ekonomik durumu üzerine fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti. Aynı zamanda, merhum eski başbakan Necmettin Erbakan'ın vefatının 14. yılı dolayısıyla başsağlığı dileklerini iletti.

Erbakan, görüşmede Türkiye siyaseti üzerinde tartışmalarda bulunduklarını, DEM Parti'nin İmralı ziyareti ile ilgili değerlendirmeler yaptıklarını ifade etti.

PKK Elebaşı Öcalan'ın Çağrısı Üzerine Açıklamalar

Görüşmenin ardından gazetecilerin, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısına yönelik sorulara yanıt veren Özel, Türkiye'de Kürt sorununu çözmenin önemine vurgu yaptı. “Eğer bir sorun varsa, bu sorunun çözülmesi için Meclis'te kapsamlı bir çalışmanın yapılması şarttır” dedi.

Özel, “Kan akmayacaksa, şehit gelmeyecekse, bu ülke terör belasından kurtulacaksa, biz orada varız” ifadeleriyle yaklaşımını netleştirirken, şeffaflık ve samimiyete de dikkat çekti. Erbakan, bu süreçte olası tavizlerin verileceğine ilişkin endişelerini dile getirirken, “İktidar, Milliyetçi Hareket Partisi ile ortaklıktan IŞİD'e kadar birçok işbirliğine girdi. Şimdi de Abdullah Öcalan'ı yanına alarak kurulan bir görüntü ile karşı karşıyayız,” dedi.

Yeni Anayasa Tartışmaları Üzerine Görüşler

Özel, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım'ın “Yeni anayasada vatandaşlık tanımı gözden geçirilebilir” şeklindeki açıklamasını eleştirerek, yeni bir anayasa tartışması açılmasının Türkiye'deki siyasi atmosferi daha da karmaşık hale getirebileceğini belirtti.

Özel, “Siyasi ikbal amacıyla yapılacak anayasa değişikliği, samimiyetten uzak bir yaklaşım olacaktır” diyerek, önerilen anayasa değişikliği yerine şeffaf bir şekilde Meclis zemininde ilkesel bir çalışmanın yapılması gerektiğini vurguladı.

Mansur Yavaş ve MHP İle İlgili Gelişmeler

Gazetecilerin, CHP Genel Merkezi'ndeki toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Mansur Yavaş'ın katılıp katılmadığına dair bir soru üzerine Özel, Yavaş’ın toplantıya katıldığını belirtti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Fatih Erbakan ile görüşme talebi sonrası yaşanan iletişimsizliği eleştiren Erbakan, “Siyasette gerginlik istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (sağda), Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı (solda)...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (sağda), Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı (solda) ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (sağda), Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı (solda)...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (sağda), Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı (solda) ziyaret etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı