CHP Lideri Özgür Özel: Emekli Maaşının 20 bin TL'den 28 bin TL'ye Çıkarılması Muhalefetin Elinde

Özgür Özel, Hatay mitinginde TBMM'ye emekli maaşını iyileştirmek üzere önerge vereceklerini, 20 bin TL'yi 28 bin TL'ye çıkarmanın muhalefetin elinde olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 17.01.2026 20:09
Güncelleme Tarihi: 17.01.2026 20:27

CHP Lideri Özgür Özel: Emekli Maaşının 20 bin TL'den 28 bin TL'ye Çıkarılması Muhalefetin Elinde

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay'da konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'nde düzenlenen mitingde emekli maaşlarına ilişkin TBMM'de atılacak adımları açıkladı.

TBMM'ye soru önergesi ve meclis stratejisi

Özel, 20 bin TL olarak belirlenen emekli maaşının iyileştirilmesi için önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi vereceklerini bildirdi. Mecliste emekliler için yürütülen eylemler ve komisyonda yaşanan artırımlara dikkat çekti.

Özel, komisyonda yapılan düzenlemeye ilişkin süreci özetleyerek, daha önce getirilen 18 bin 975 TL teklifine karşı çıktıklarını; bunun üzerine komisyonda 1.062 TL daha eklenerek rakamın 20 bin TL olarak belirlenmiş olduğunu söyledi.

"Buradan bütün partilere bir kez daha samimi çağrımı yapıyorum." ifadesini kullanan Özel, sözlerine şu vurguları ekledi: birçok parti ve grup (CHP, DEM Parti, Yeni Yol grubu, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi) ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de bu tutumu "sefalet ücreti" olarak nitelendirdiğini aktardı.

Özel, meclis görüşmelerinde iyileştirme önergesi verileceğini belirterek, partilerin genel başkanlarının sözlerine parti gruplarının uyup uyumayacağına göre salon mevcudiyetlerinin belirleneceğini ifade etti. AK Parti ve MHP'nin milletvekili sayısının yüksek olduğuna işaret eden Özel, bu kez CHP, DEM, Yeni Yol ve MHP'nin bir araya geldiğinde 300'ün üzerinde milletvekili sayısına ulaşacağını ve bu nedenle "20 bin TL'yi bir asgari ücrete, 28 bin TL'ye çıkarmak muhalefetin ellerinde" değerlendirmesinde bulundu.

Özel, emeklilere yönelik çağrısını şöyle sürdürdü: "Buradan emeklilere sesleniyorum, o oturumu iyi izleyin. Kim arkanızda duruyor, kim oy veriyor ve kim oy vermiyor görün. Emekliye oy vermeyene artık Hatay'da selam vermeyin."

HATAY'DA KONUŞAN CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, 20 BİN TL'YE YÜKSELTİLEN EMEKLİ MAAŞININ...

HATAY'DA KONUŞAN CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, 20 BİN TL'YE YÜKSELTİLEN EMEKLİ MAAŞININ İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TBMM'YE ÖNERGE VERECEKLERİNİ SÖYLEDİ.

HATAY'DA KONUŞAN CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, 20 BİN TL'YE YÜKSELTİLEN EMEKLİ MAAŞININ...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.