CHP'li Yüksel Taşkın, Maden Sektöründe Sendikalaşmanın Artması Gerektiğini Vurguladı

CHP Milletvekili Yüksel Taşkın, maden sektöründe sendikalaşma oranının artması gerektiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 17.10.2024 20:32
Güncelleme Tarihi: 17.10.2024 20:32

CHP'li Yüksel Taşkın, Maden Sektöründe Sendikalaşmanın Artması Gerektiğini Vurguladı

CHP'li Yüksel Taşkın'dan Maden Sektöründe Sendikalaşma Çağrısı

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, madenler ve taş ocaklarında çalışan işçilerin sendikalaşma oranının artırılması gerektiğini vurguladı.

İşçi Sayısı ve Sendikalı Oranı

Taşkın, yaptığı açıklamada, madenler ve taş ocaklarında toplam 216 bin işçinin çalıştığını ve bunların sadece 45 bin'inin sendikalı olduğunu ifade etti. Sendikalaşma oranının %21 gibi düşük bir düzeyde olduğunu belirten Taşkın, bu durumun, sektördeki sağlık problemleri ve iş kazalarıyla doğrudan ilişkili olduğuna dikkat çekti.

Manisa'dan Ankara'ya Yürüyen İşçiler

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Manisa'dan Ankara'ya yürüyen maden işçilerinin haklı taleplerini desteklediğini belirten Taşkın, işçilerin iş sağlığı, güvenliği ve özlük hakları taleplerinin karşılanmasının mümkün olduğunu dile getirdi.

CHP'nin İşçi Yanlısı Tutumu

CHP'nin her zaman işçilerin yanında olduğunu ifade eden Taşkın, "İşçilerin insanca çalışma koşullarını sağlamak için gerekli adımları atmalıyız. Açlık grevinde olan işçilerin şirketle masaya oturma olasılığının olduğunu umarak, bir uzlaşma zemini bulmalarını temenni ediyorum," şeklinde konuştu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı