CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, özel sektör öğretmenlerinin taban maaşı ve özlük hakları ile ilgili taleplerinin karşılanması gerektiğini açıkladı.
Özçağdaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda 2014 yılında yapılan değişiklikle özel okullardaki müdür, yönetici ve öğretmenlere, resmi okullarda uygulanan asgari başlangıç maaş veya ders saati ücretinden az ücret verilemeyeceğine yönelik düzenlemenin iptal edildiğini belirtti.
Özel sektör öğretmenlerinin son 11 yıldır büyük mağduriyet yaşadığını belirten Özçağdaş, "Sayıları 200 bini bulan özel sektör öğretmenlerimiz yasal güvenceden, taban maaştan mahrum kaldılar, ekonomik darboğaza girdiler. Öğretmenlerimiz geçen yıl Ankara'da 52 gün boyunca Meclisin önünde nöbet tuttular ve taleplerini dile getirdiler. Öğretmenlik Mesleği Kanunu çıkarıldı ama sorunları yine çözülmedi." ifadelerini kullandı.
Özçağdaş, özel sektör öğretmenleri için taleplerin görüşülmesi amacıyla TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nu toplantıya davet ettiklerini, muhalefet milletvekilleri olarak TBMM İçtüzüğüne uygun başvuru yapmalarına rağmen komisyonun toplanmadığını vurguladı. Bu kesimin taban maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik taleplerinin karşılanması gerektiğini söyleyen Özçağdaş, bu talepler karşılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.