CHP'li Özçağdaş'tan Esenyurt'ta Önemli Açıklamalar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Esenyurt Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında Ahmet Özer'in tutuklanması ve Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasına dair görüşlerini paylaştı.
Özçağdaş: "Ahmet Başkan Suçlu Olsaydı Müdahale Olmazdı"
Özçağdaş, "Ahmet Başkan mutlaka aramızda olacak. Eğer suçlu olsaydı bu şekilde bir müdahale ile süreç başlatılmazdı." ifadelerini kullandı.
Bütçe ve Meclis Üyeleriyle İlgili Bilgiler
Özçağdaş, Esenyurt'un 10 milyar 450 milyon lira bütçesi olduğunu belirtirken, gelecek hafta bu bütçenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görüşüleceğini duyurdu. Ayrıca, Esenyurt Belediyesi'nde 28 meclis üyesinin bulunduğunu ve diğer partilerden 17 üye bulunduğunu söyledi.
Barikatlar ve İzinler Üzerine Sorular
Özçağdaş, meclis üyelerinin toplanması gereken yerde barikatlarla karşılaştıklarını belirterek, güvenlik güçlerine bu durumu sorduğunu ifade etti. İstanbul Valisi ile olan diyalogunda, Esenyurt meclis üyelerinin görevden alınmadığını öğrendiğini vurguladı.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı da Meydanda
Esenyurt'ta yapılan açıklamalara Emin Koramaz, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak katıldı ve kalabalığa hitap etti. Toplantının ardından katılımcılar dağıldı.