DOLAR
40,15 -0,02%
EURO
47,03 0,03%
ALTIN
4.336,36 -0,08%
BITCOIN
4.712.269,73 0,44%

CHP'li Hasan Öztürk'ten Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Açıklamaları

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, asgari ücretin 30 bin lira olması gerektiğini ve emekli maaşlarının buna endekslenmesi gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 02.07.2025 19:02
Güncelleme Tarihi: 02.07.2025 19:02

CHP'li Hasan Öztürk'ten Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Açıklamaları

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında, asgari ücret ve emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Öztürk, asgari ücretin en az 30 bin liraya çıkarılması ve en düşük emekli maaşının bir asgari ücrete endekslenmesi gerektiğini vurguladı.

Öztürk, asgari ücrete, emekli aylıklarına ve memur maaşlarına 3 ayda bir zam yapılması gerektiğini ifade etti. Türkiye'deki açlık ve yoksulluk sınırlarına dikkat çeken Öztürk, açlık sınırının 26 bin lira, yoksulluk sınırının ise 85 bin lira olduğunu belirtti. Bu nedenle asgari ücrete zam yapmamanın büyük bir ayıp olduğunu söyledi.

CHP'li Öztürk, geçmişte bir kişinin çalıştığı hanelerde açlık olmadığını ifade ederek, “İki insan çalışırsa, o evde biriktirme hayali kurulabiliyordu,” dedi. Ancak günümüzde, emekli ikramiyesiyle bile bir ev veya araba alınmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Öztürk, asgari ücretin insanları yok saymak anlamına geldiğini belirterek, bu durumun sadece bir ekonomik tercih değil, aynı zamanda bir ahlaki iflas olduğunu aktardı. Ayrıca, doğal gaza yapılan zammı eleştirerek, bu zammın etkilerinin kış mevsiminde daha belirgin hale geleceğini sözlerine ekledi.