CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları Mersin'de 'Halk için hep beraber' toplantısında buluştu

Tekirdağ Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Vahap Seçer ev sahipliğindeki CHP büyükşehir başkanları toplantısına katıldı; 2025-2026 planları, kuraklık ve sosyal hizmetler ele alındı.

Yayın Tarihi: 17.01.2026 20:28
Güncelleme Tarihi: 17.01.2026 20:28

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları Mersin'de 'Halk için hep beraber' toplantısında buluştu

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları Mersin'de 'Halk için hep beraber' toplantısında buluştu

Toplantı ve katılımcılar

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçerin ev sahipliğinde düzenlenen CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısına katıldı. Toplantı Mersin'de bir otelde gerçekleştirildi.

Toplantıya; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de katıldı. Toplantı, CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek başkanlığında yürütüldü.

Gündem ve değerlendirmeler

Toplantıda büyükşehir belediyelerinin 2025 yılı çalışmaları değerlendirildi ve 2026 yılına yönelik planlamalar ele alındı. Gündem maddeleri arasında tutuklu belediye başkanları, devam eden operasyonlar, küresel ve ulusal siyasetin yerel yönetimlere etkisi ile kuraklıkla mücadele yer aldı. Belediye başkanları, kendi şehirlerinde uyguladıkları projeleri, vatandaş odaklı hizmetleri, deneyimleri ve karşılaştıkları sorunları karşılıklı olarak paylaştı.

Toplantı çerçevesinde katılımcılar arasındaki deneyim paylaşımının, hizmetlerin yerelde etkinleştirilmesi ve vatandaşlara ulaşılmasında kritik öneme sahip olduğu vurgulandı. Özellikle sosyal belediyecilik yaklaşımı, yoksullukla mücadele ve toplumsal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi üzerinde duruldu.

Başkan Yüceer'in değerlendirmesi

Dr. Candan Yüceer, CHP'li belediyelerin Türkiye genelinde halkın sorunlarına çözüm üreten, sosyal adaleti öncelikleyen bir anlayışla görev yaptığını belirtti. Yüceer toplantıda şu ifadeleri kullandı:

Bugün Mersin’de bir araya gelmemiz yalnızca bir değerlendirme toplantısı değil; aynı zamanda dayanışmamızın, ortak aklın ve halkçı belediyecilik anlayışımızın güçlü bir göstergesidir. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal şartlar, yerel yönetimlere çok daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Bizler bu sorumluluğun farkındayız. Yerel yönetimler sosyal belediyecilik anlayışıyla yurttaşların hayatına doğrudan dokunmakta, özellikle dar gelirli kesimlere yönelik hizmetler ön plana çıkmaktadır. Tekirdağ’da olduğu gibi tüm CHP’li belediyelerde önceliğimiz, yoksullukla mücadele, sosyal desteklerin güçlendirilmesi, kadınların, gençlerin ve çocukların yaşam şartlarının iyileştirilmesidir. Belediyelerimiz, merkezi yönetimin eksik bıraktığı alanlarda halkın yanında olmaya devam ediyor.

Yüceer, toplantının önemine ilişkin olarak ortak akıl ve deneyim paylaşımına işaret ederek sözlerini şu şekilde tamamladı:

Bugün burada paylaştığımız her deneyim, her çözüm önerisi Türkiye’nin geleceğine katkıdır. Yerel yönetimlerde kurduğumuz bu güçlü birliktelik, ülke genelinde umudu büyütmeye devam edecektir. Mersin’de atılan bu adımın, yarının Türkiye’sine ışık tutacağına inanıyorum.

Sonuç bildirisi

Toplantının sonunda Toplantı Sonuç Beyannamesi Basın Açıklaması ev sahibi Başkan Vahap Seçer tarafından okundu. Katılımcılar, yerel düzeyde yürütülen hizmetlerin koordinasyonunu ve dayanışmayı güçlendirme kararlılığını yineledi.

Öne çıkan vurgu: Yerel yönetimlerin, sosyal belediyecilik ilkesiyle vatandaş odaklı hizmetleri sürdürerek toplumsal dayanışmayı ve umudu güçlendirmesi gerektiği konuşmanın ana teması oldu.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CANDAN YÜCE ER, TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKAN VEKİLİ VE...

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CANDAN YÜCE ER, TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKAN VEKİLİ VE MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER'İN EV SAHİPLİĞİNDE MERSİN'DE GERÇEKLEŞTİRİLEN CUMHURİYET HALK PARTİLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTISINA KATILDI

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CANDAN YÜCE ER, TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKAN VEKİLİ VE...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.