CHP Genel Başkan Yardımcısı Bağcıoğlu, Adana'da Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluştu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi'ni ziyaret ederek şehit aileleri ve gazilerle buluştu.
Bağcıoğlu, Şube Başkanı Mehmet Ali Bakır ile bir araya geldiği programda, Türkiye genelinde 80'in üzerinde il ve ilçedeki 140'tan fazla dernek ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu ziyaretlerde şehit aileleri ve gazilerin sorunlarına çözüm önerilerini tartıştıklarını ifade etti.
Yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Bağcıoğlu, "Geçtiğimiz yıl yapılan çalıştayda belirlediğimiz 18 kanun teklifimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilgili komisyonunda beklemekte. Bunların süratle Genel Kurul'a indirilip yasalaşmasını bekliyoruz. Şehit ve gaziler konusu siyaset dışı bir konudur. Bu konuda en ufak bir siyasi beklentimiz yok. Hangi siyasi partinin bu konudaki kanun tekliflerine destek sağlaması fark etmeksizin, biz sonuna kadar destekleyeceğiz." şeklinde konuştu.
Bağcıoğlu, er gazilerin karşılaştığı sorunlara da dikkat çekerek, "Er gazilerin emsal maaş durumu, istihdam hakkı, sağlık desteği, ortez-protez için Ankara'ya gitmek zorunda kalmaları ve günlerce orada beklemeleri gibi konular acilen çözülmelidir. Bu da bizim verdiğimiz 18 kanun teklifi veya ilave edilecek yeni tekliflerle sağlanmalıdır. Bu konu siyaset dışıdır ve Türk milletinin her ferdinin bu konuda gerekli desteği sağlaması boynunun borcudur." ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi ziyaretinde, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi ziyaretinde, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.