CHP'nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen 38. Olağan Kurultayı'nın iptali için açılan davada Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi, davacının ihtiyati tedbir talebini reddetti.
Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP'nin genel kurulunun iptali için mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme, davacının iddialarını değerlendirdi ve ihtiyati tedbirin ancak yaklaşık ispat kurallarına göre değerlendirilebileceğine dikkat çekti.
Mahkeme, dava dilekçesi ve eklerini inceledikten sonra davacının iddiasını ispatlayacak yeterli delil sunamadığını belirtti. Kararda, “Uyuşmazlığın esasını çözecek mahiyette ihtiyati tedbir de uygulanamayacağı” ifadesine yer verildi. Ayrıca, Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 389. ve devamı maddelerinde belirtilen düzenlemelere atıfta bulunarak, ihtiyati tedbir talebinin yerinde olmadığı sonucuna vardı.
Mahkeme, davacının ihtiyati tedbir talebinin reddine yönelik hükmünü açıkladı ve uyuşmazlığın çözümünün yargılamayı gerektirdiğini vurguladı.