
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yenimahalle'de Miting Düzenledi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin düzenlediği mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi önünde gerçekleşen "Millet iradesine sahip çıkıyor" mitinginde, CHP'nin dinamik bir yapıya sahip olduğunu ifade etti. Özel, "CHP, artık evlerde oturmayan, sokaklardan çekinmeyen, meydanları dolduran, mücadeleyi nereye çağrılıyorsa orada veren dinamik bir partidir" dedi.
Seçim ve Demokrasi Vurgusu
Özel, Türkiye'de geçim sorunlarının arttığını ve bu nedenle bir seçim yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, CHP'nin cumhurbaşkanı adayının tutuklandığını öne sürerek, bu durumu bir "darbe girişimi" olarak nitelendirdi. 23 Mart'taki ön seçime 15,5 milyon vatandaşın katıldığını belirten Özel, bu iradenin demokrasinin temelini oluşturduğunu vurguladı.
Olağanüstü Kurultay Kararı
Özel, ön seçimin halka açılmasının ardından CHP'yi karıştırmaya çalışanlara karşı olağanüstü kurultay kararı aldıklarını belirtti. Televizyon kanallarında CHP kurultayı hakkında yapılan tartışmalara en iyi cevabın delegelerden geldiğini dile getirdi. Özel, "Delegelerimiz, bugün kullandıkları ellerindeki o listeleri kağıda geçirecek ve iradeyi sandığa yansıtacak" dedi.
Partinin Geniş Kapsamı ve Birlik Mesajı
CHP'nin sadece sosyal demokratlara değil, muhafazakarlara, milliyetçilere, liberallere ve Kürt demokratlarına da açık kapılar sunduğunu söyleyen Özel, Türkiye'nin birliği için her görüşten destek aldıklarını dile getirdi. Ayrıca, geçmişteki darbe mağdurlarının şimdi zalim olma durumuna geldiğini belirtti.
Ekrem İmamoğlu ve Erken Seçim Çağrısı
Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ve tutuklanmasıyla ilgili olarak, sürecin ardından CHP'nin ortaya koyduğu öz güvenle, 47 yıl aradan sonra Türkiye'nin birinci partisi olduklarını vurgulayan Özel, "Gazi Atatürk'ün partisini iktidar yapana kadar durmayacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a erken seçim çağrısını yineleyerek, sandığın getirilmesi için gereken imza sayısının 28 milyon olduğunu ifade etti.
Mitingde, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de yer aldı ve tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mesajını okudu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katılımcılara hitap etti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisince Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi önünde düzenlenen "Millet iradesine sahip çıkıyor" mitinginde konuşma yaptı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisince Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi önünde düzenlenen "Millet iradesine sahip çıkıyor" mitinginde konuşma yaptı.