CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Atatürk'ün getirdiği rejimde onun koltuğundayım' — İBB'de 16 kreş açıldı

Özgür Özel, İBB'nin Tuzla'daki toplu açılışında 16 kreşle İBB kreş sayısının 127’ye çıktığını, İstanbul'daki vekilinin Özgür Çelik olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 10.09.2025 17:12
Güncelleme Tarihi: 10.09.2025 17:12

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Atatürk'ün getirdiği rejimde onun koltuğundayım' — İBB'de 16 kreş açıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB'nin toplu açılış törenine katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Tuzla Kafkale Spor Kompleksi'nde düzenlenen İBB Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezi Toplu Açılış Törenine katıldı. Törende yapılan açılışlarla birlikte İBB bünyesindeki kreş sayısının 16 yeni kreş ile birlikte 127'ye yükseldiği bildirildi.

Açılışlar ve hizmet hedefleri

Özel, kadınların sosyal hayata ve istihdama katılımını desteklemek amacıyla kreş açıldığını vurguladı. Konuşmasında, CHP'li belediyelerin bugüne kadar hizmete açtığı kreş sayısının 762 olduğunu hatırlatarak, 1000 kreş hedefine doğru ilerlediklerini ifade etti.

Programda İBB Başkan Vekili Nuri Aslan da İBB bünyesinde hizmet veren 127 etkinlik merkezinde 12 binin üzerinde çocuğa hizmet verileceğini belirtti.

Siyasi mesajlar ve parti vurgusu

Özel, konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet rejimini getirdiğini ve bu rejimin temsilcisi olarak hareket ettiğini vurguladı: "Ben Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak Atatürk'ün getirdiği bu rejimde, onun koltuğunda oturuyorum."

Özel, İstanbul'daki parti vekilinin, İstanbulluların ve İstanbul'daki CHP'lilerin seçtiği il başkanı Özgür Çelik olduğunu belirterek, "O yüzden hizmet de açsak, hapis de yatsak Özgür Çelik'le yatarız." ifadelerini kullandı. Özel, seçilmişlere saygı duyduklarını ve sandığın önemine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Ayrıca Özel, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun gelecekte Cumhurbaşkanı olacağına inandığını dile getirdi.

Diğer hizmetler ve katılımcılar

Özel konuşmasında Tuzla'daki bütün okullara arıtmalı sebiller yerleştirildiğini belirterek, CHP'li yerel yönetimlerin taahhütlerini yerine getirdiğini söyledi. Yakın zamanda İBB'nin 16'ncı öğrenci yurdunu Şişli'de açacaklarını ve bu yurtla birlikte CHP'li belediyelerce hizmete açılan yurt sayısının 77 olacağını aktardı.

Programa, Ekrem İmamoğlu'nun mektubunun okunmasının ardından Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden alınan Özgür Çelik ve Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu de katıldı.

Etkinlik sonunda Özgür Özel ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek merkezi gezdi ve çocukların dersine katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Tuzla...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Tuzla Kafkale Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen İBB Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezi Toplu Açılış Töreni'nde konuşma yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Tuzla...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı