CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" ve "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlarından 5 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanmaya başladı.
Duruşma Detayları
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun karşısındaki salonda yapılan duruşmaya tutuksuz sanık Cem Aydın ile tarafların avukatlarını kabul etti. Duruşmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, milletvekilleri ve diğer partililer de izleyici olarak katıldı.
Aydın'ın Savunması ve Talepleri
Mahkemede savunmasını yapan Aydın, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını ve beraatini talep etti. Aydın'ın avukatları da buna benzer şekilde beraat talebinde bulundular.
Gürlek'in Avukatı Açıklama Yaptı
Davaya katılma talebiyle mahkemede bulunan Akın Gürlek'in avukatı Abdullah Adır, siyasetin herkes tarafından yapılabileceğini belirterek, yargının bu olaylara dahil olmaması gerektiğini ifade etti. Bu sırada CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay tepki gösterdi. Mahkeme başkanı, tartışmanın büyümesi üzerine duruşmaya ara verdi.
Duruşmanın Ertelenmesi ve Mağdur Olması
Mahkeme başkanı, Altay'ın duruşma salonundan ayrılması gerektiğini belirtti. Altay'ın itaat etmemesi durumunda duruşmanın erteleneceğini ifade etti. Aydın hakkında alınan imza atmak şeklindeki adli kontrol tedbiri kaldırılırken, yurt dışına çıkış yasağı devam etti. Mahkeme, duruşmayı 20 Haziran'a erteledi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Açıklamaları
Duruşmanın sona ermesinin ardından basın mensuplarına konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cem Aydın ile birlikte gençlik kolları üyesi birçok kişinin davayı takip ettiğini açıkladı. Özel, Aydın'ın Gürlek ile ilgili sosyal medyadan yapmış olduğu paylaşımın ardından bu dava açıldığını belirtti.
İddianame Detayları
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, mağdur Akın Gürlek'in geçmişte terör suçlarına bakmakla görevli ağır ceza mahkemelerinde başkanlık yaptığı ve bu süreçte terör örgütleri tarafından hedef alındığı belirtiliyor. İddianamede, Aydın'ın sosyal medya paylaşımının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği ifade edilerek, 2 yıl 2 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildiği kaydediliyor. Aydın'ın kamu görevlerinden mahrum kalması talep edilmektedir.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'ın, sosyal medya hesabından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e ilişkin paylaşımı sebebiyle "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" ve "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlarından 5 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel (solda), açıklamalarda bulundu.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'ın, sosyal medya hesabından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e ilişkin paylaşımı sebebiyle "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" ve "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlarından 5 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel (solda), açıklamalarda bulundu.