CHP'den Sağlık Alanında Reform Vurgusu
Malatya'da önemli açıklamalar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirdiği basın toplantısında, halk sağlığı için koruyucu ve tedavi hizmetlerinin ön planda olacağını belirtti.
Deprem Sonrası Yaralar Henüz Sarılmadı
Şahbaz, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin Malatya'ya büyük zararlar verdiğini dile getirdi. "Bu şehirde yaşanan sağlık sorunları hala devam ediyor," dedi. Aile hekimlerinin kiraladıkları binalarda hizmet verme çabaları devam ederken, eczanelerin ve aile sağlığı merkezlerinin hâlâ konteynerlerde çalışmak zorunda olduğunu vurguladı.
Eşit ve Nitelikli Sağlık Hizmeti Vaatleri
Şahbaz, "Halkımızın rahatlıkla ulaşabileceği nitelikli ve ücretsiz sağlık hizmetleri sunmayı hedefliyoruz. Tüm Türkiye'de eşit şekilde yararlanılacak bir sağlık sistemi oluşturacağız," şeklinde konuştu.
CHP İl Başkanı Barış Yıldız ve partililerin de yer aldığı açıklamalarda, Malatya'nın sağlık koşullarının iyileştirilmesi gerektiği vurgusu yapıldı. Şahbaz, "Burada sağlıksız koşullar altında insanlar yaşıyor. Deprem sonrası oluşan toz bulutları sağlığı tehdit ediyor," uyarısında bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama yaptı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama yaptı.