Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cezayir’de FETÖ operasyonu: İki firari terörist Türkiye’ye getirildi

Cezayir’de MİT ve polisin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, FETÖ’nün üst düzey yöneticilerinden Mustafa Tan ve Mustafa Bircan yakalandı. İki terörist, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Yayın Tarihi: 27.12.2023 12:11
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 12:11

Cezayir’de FETÖ operasyonu: İki firari terörist Türkiye’ye getirildi

Cezayir’de FETÖ’ye yönelik operasyon, MİT ve Emniyet’in işbirliğiyle gerçekleştirildi. Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan iki firari terörist, Cezayir’deki gizli faaliyetlerini sürdürürken yakayı ele verdiler.

MİT VE POLİS İŞBİRLİĞİ

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT ve Emniyet, FETÖ’nün Cezayir yapılanmasını uzun süredir takip ediyordu. Örgütün üst düzey yöneticilerinden Mustafa Tan ve Mustafa Bircan’ın da Cezayir’de bulunduğu tespit edildi.

MİT ve Emniyet, iki teröristin yakalanması için Cezayir makamlarıyla işbirliği yaptı. Cezayir’de düzenlenen operasyonda, Mustafa Tan ve Mustafa Bircan gözaltına alındı.

TÜRKİYE’YE GETİRİLDİLER

Operasyonda yakalanan iki terörist, işlemlerinin ardından Türkiye’ye getirildi. Mustafa Tan ve Mustafa Bircan, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne teslim edildi.

FETÖ mensubu Tan ve Bircan’ın, söz konusu terör örgütünün Cezayir yapılanması içerisinde yer aldıkları, ABD’deki örgüt sorumlularıyla irtibatlı şekilde Cezayir’deki örgütsel etkinliklerin organizasyonunu sağladıkları ve örgüte maddi destek verdikleri belirtildi.

FETÖ’YE DARBE

Cezayir’de gerçekleştirilen operasyon, FETÖ’ye büyük bir darbe olarak nitelendirildi. FETÖ’nün üst düzey yöneticilerinden olan iki teröristin yakalanması, örgütün uluslararası faaliyetlerine de ağır bir yara verdi.

FETÖ, 15 Temmuz 2016’da Türkiye’de darbe girişiminde bulunmuş, ancak halkın direnişi ve güvenlik güçlerinin kararlılığı sayesinde başarısız olmuştu. Darbe girişiminde 251 kişi şehit olmuş, binlerce kişi yaralanmıştı. FETÖ, Türkiye tarafından terör örgütü olarak tanınıyor.