DOLAR
42,8 -0,06%
EURO
50,19 -0,13%
ALTIN
6.060,63 -1,48%
BITCOIN
3.799.135,11 -0,58%

Cezayir Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Oy Verme Süreci Başladı

Cezayir, 3 adayla cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidiyor. Oy verme işlemi ülke genelinde saat 08:00'de başladı.

Yayın Tarihi: 07.09.2024 11:01
Güncelleme Tarihi: 07.09.2024 11:01

Cezayir Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Oy Verme Süreci Başladı

Cezayir Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin İlk Adım Atıldı

Cezayir'de cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemleri başladı. Ülkede, Türkiye Saati ile 08:00'de erkenden sandık başına giden Cezayirliler, tercihini yapabilmek için sabırsızlanıyorlar.

Seçim Süreçleri ve Saatler

Oy verme süreçleri, yerel saatle 08.00'da başlayarak 19.00'a kadar devam edecek. Bağımsız Seçim Kurulu, gerektiği durumlarda oy verme süresinin bir saat uzatılabileceğini duyurdu. Yaklaşık 24 milyon Cezayirlinin oy kullanma hakkı olduğu belirtiliyor.

Yurt Dışındaki Cezayirliler de Sandık Başında

Yurt dışındaki Cezayirliler, 2 Eylül Pazartesi gününden itibaren bulundukları ülkelerdeki diplomatik temsilciliklerde kurulan sandıklara giderek oy kullanma işlemlerini sürdürüyor.

Adaylar ve Seçim Yarışması

Bu seçimde mevcut Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile birlikte, Sosyalist Güçler Hareketi'nden (FFS) Yusuf Uşiş ve Barış Toplumu Hareketi'nden (MSP) Abdulaali Hassani Şerif yarışıyor. 2019'da gerçekleşen kitlesel halk protestoları sonrasında göreve gelen Tebbun, 78 yaşında ve görevini bir dönem daha devam ettirmek için bağımsız aday olarak yarışıyor. Tebbun, ordu, medya ve çeşitli topluluklar tarafından desteklenmektedir.

MSP'nin 57 yaşındaki mühendisi Abdulaali Hassani Şerif, partisi tarafından aday gösterilmişken, 26 milletvekili bulunan FFS Genel Sekreteri Yusuf Uşuşi ise eski bir gazeteci olarak adaylar arasında yer almaktadır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı