Çermik’te kaplıca coşkusu: Melike Belkıs festivali ikinci kez gerçekleşti

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 5-6 Eylül'de Hamambaşı açık alanda düzenlenen Melike Belkıs Kaplıcaları Festivali, yaklaşık 10 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Yayın Tarihi: 07.09.2026 09:46
Güncelleme Tarihi: 07.09.2026 10:04

Çermik’te kaplıca coşkusu: Melike Belkıs festivali ikinci kez gerçekleşti

festivalin tanıtımı ve hedefi:

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 5-6 Eylül tarihlerinde Hamambaşı kaplıcalar bölgesinde açık alanda gerçekleştirilen Melike Belkıs Kaplıcaları Festivali'nin ikincisi düzenlendi. Etkinlik, Türkiye'nin mineral açısından en zengin kaplıca sularına sahip Çermik Melike Belkıs Kaplıcalarını tanıtmayı amaçladı ve bölge tanıtımına katkı sağlamak üzere planlandı.

sahne programı ve katılımcılar:

Festival boyunca Mustafa Uğur, Aylin Demir, Berna Kartal, Burhan Taşkın, Uğur Kemaş, Ömer ve Umut Kocatepe gibi yerel ve ulusal sanatçılar sahne aldı. Konserler, türküler ve halaylarla iki gün sürdü; çevre illerden ve ilçelerden gelen yaklaşık 10 bin kişi etkinliklere katılarak coşkuya ortak oldu.

organizasyon ve kapanış:

Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, festivalin ikincisini düzenlemenin memnuniyet verici olduğunu belirterek katılanlara ve destek verenlere teşekkür etti. Etkinlik, sanatçılara çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

DİYARBAKIR'IN ÇERMİK İLÇESİNDE, MELİKE BELKIS KAPLICALARI FESTİVALİ DÜZENLENDİ.

DİYARBAKIR'IN ÇERMİK İLÇESİNDE, MELİKE BELKIS KAPLICALARI FESTİVALİ DÜZENLENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!