Çermik'te 2016'da işlenen faili meçhul cinayet aydınlatıldı
Olay ve yeniden inceleme
Mehmet Emin Karaalp'in 18 Nisan 2016 tarihinde Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde başından vurularak hayatını kaybettiği olay, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda 10 yıl sonra yeniden ele alındı.
Olay yerinde bulunan sigara izmaritleri üzerinde yapılan ileri moleküler genetik incelemeler, HTS ve daraltılmış baz analizleri sonucunda soruşturmada ilerleme sağlandı ve şüphelilere ulaşılabildi.
Operasyon ve gözaltılar
Adalet Bakanı Akın Gürlek tarafından yapılan açıklamada, elde edilen DNA eşleşmeleri, iletişim kayıtları ve diğer deliller doğrultusunda cinayetle bağlantılı oldukları ve şüphelilere yardım ettikleri değerlendirilen 8 kişi'nin Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda JASAT ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.
Kurumsal iş birliği ve kararlılık
Bakan Gürlek sosyal medya paylaşımında, "hiçbir cinayetin karanlıkta kalmasına müsaade etmiyor; faili meçhul dosyaları yeniden ve çok yönlü olarak inceleyerek aydınlatıyoruz" ifadelerini kullandı. Soruşturmayı titizlikle yürüten Ergani ve Çermik Cumhuriyet Başsavcılıkları, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı, Adli Tıp Kurumu ve JASAT ekiplerine teşekkür edildiği belirtildi.
Gürlek ayrıca, "Geçmişin karanlıkta kalan bütün dosyalarının üzerine aynı kararlılıkla gidilecektir." sözlerine yer vererek faili meçhul dosyaların aydınlatılmasına devam edileceğini vurguladı.
Diyarbakır’da gerçekleşen faili meçhul cinayet aydınlatıldı