Cenin'de İki Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Cenin kentinde düzenlediği saldırıda iki Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

Yayın Tarihi: 06.08.2024 18:41
Güncelleme Tarihi: 06.08.2024 18:41

Cenin'de İki Filistinli Hayatını Kaybetti

Cenin Kentinde Yeni Bir Saldırı

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentinde iki Filistinli daha öldürüldü. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, İsrail ordusuna bağlı Sivil İşler İdaresi tarafından bildirilen olay, Cenin'e bağlı Kefer Kud beldesinde meydana geldi.

Hayatını Kaybedenler

Öldürülen Filistinlilerin Velid Cemal Hüseyin (33) ve Hızır Hüseyin Ebu Kutna (33) olduğu açıklandı. Saldırı sonucunda üç Filistinli de ağır yaralandı.

Önceki Gözaltılar ve Saldırılar

Dün gece gerçekleştirilen baskınlarda, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas'ta dört, Cenin'de ise beş olmak üzere toplam dokuz Filistinli hayatını kaybetmişti. Bununla birlikte, işgal altındaki Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki askeri kontrol noktasında 'bıçaklı saldırı' iddiasıyla bir Filistinli genç de öldürüldü.

Olayların Arka Planı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılar artış göstermektedir. Bu süreçte, 618 Filistinli hayatını kaybetmiş ve 5 binden fazla Filistinli yaralanmıştır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı