İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde, Alemdağ Şair Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde bulunan sünger fabrikasında dün akşam saatlerinde çıkan yangınla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Yangın, ormana oldukça yakın bir bölgede meydana geldi ve itfaiye ekiplerinin yaklaşık iki saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı. Yangının çıkışı sonrası açılan soruşturma, olayla ilgili detayların aydınlatılmasına yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.
Söz konusu fabrikada kimyasal maddelerin de bulunması nedeniyle alevlerin şiddeti hızla arttı. Yangın, gece saatlerinde birçok ilçeden görülebilirken, itfaiye ekipleri hem ormana hem de çevredeki yerleşim alanlarına sıçramadan yangını söndürmeyi başardı.