Çekmeköy'de gişelerde görevli jandarma aracına çarpan tır şoförü gözaltına alındı
Olayın kısa özeti
Dün İstanbul Çekmeköy'de kontrolden çıkan bir tırın, Hüseyinli Gişeleri'nde gişelerde görevli jandarma aracına çarpması sonucu 2'si jandarma olmak üzere 5 kişi yaralandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklaması
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, NSosyal'den yaptığı paylaşımda olayla ilgili yürütülen çalışmalara dair bilgi verdi. Yerlikaya paylaşımında, 'İstanbul Çekmeköy'de Hüseyinli Gişelerine ve otoyol jandarma aracına çarpan tıra ilişkin yapılan çalışmalarda, tır şoförü Y.Ö. gözaltına alınmış, tırda yapılan aramada bir miktar uyuşturucu madde bulunmuş, tır şoförünün yapılan tahlilinde ise madde tespit edilmiştir.' ifadelerini kullandı.
Yaralananlar ve sağlık durumu
Kazada yaralanan kişiler arasında Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Hasan Doğan ve Uzman Çavuş Mustafa Karahaliloğlu ile diğer vatandaşlar yer alıyor. Bakan Yerlikaya, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Sorumluluk ve süreç
Yerlikaya, paylaşımında ayrıca 'Trafik bir yaşam alanıdır, direksiyon başına geçen herkesin sorumluluğu büyüktür. Ülkemizde trafik kültürünü yerleştirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.' ifadelerine yer vererek trafik güvenliği ve sorumluluğuna dikkat çekti.
Soruşturma kapsamında gözaltı işlemi ve delil çalışmaları devam ediyor; resmi makamların yapacağı açıklamalarla süreç izlenecektir.