Çekmece'de patlamalarla başlayan yangında anne ve oğlu yanarak yaralandı

Hatay'ın Defne ilçesinde giriş katındaki dairede çıkan yangın ve ardı ardına patlamalar sonucu anne ve oğlu yanarak yaralandı; ev kullanılamaz hale geldi.

Yayın Tarihi: 20.08.2026 09:09
Güncelleme Tarihi: 20.08.2026 09:09

Çekmece'de patlamalarla başlayan yangında anne ve oğlu yanarak yaralandı

Olayın gelişimi

Hatay'ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi 37. sokaktaki 5 katlı bir binanın giriş katında çıkan yangın, ardı ardına patlamalarla hızla büyüdü. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerinde bulunan 5 kişilik aile, alevleri fark edip binadan kaçtı; ancak anne ve oğlu alevlerin arasında kalarak yanarak yaralandı.

Müdahale ve yaralıların durumu:

İhbarın ardından bölgeye kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevlerin diğer katlara sıçramasını önledi. Yangın kontrol altına alınırken, olayda yaralanan anne ve oğlunun hastanedeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi. Diğer üç ailenin üyelerinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yangın nedeniyle söz konusu daire kullanılamaz hale geldi; evde ciddi hasar oluştu.

Görgü tanığının anlatımı:

Olay anında evde bulunan Nisanur Yaylacı yaşadıklarını şöyle aktardı: "Lavabodan çıkarken patlama sesini duydum ve sarsıldım, ben deprem olduğunu düşündüm. Kapıdan çıkar çıkmaz da yangının yayılmaya başladığını gördüm ve dışarıya koştum. Televizyonumuz, klimamız ve balkonda jeneratörümüz vardı, oda patladı. İtfaiye çok hızlı müdahale etti ama olan oldu. Yangın bu odada başladı. Yangının nasıl çıktığını ben de tam olarak görmedim, sadece yayıldığını gördüm. Dayılarım ve anneannemle bir arada yaşıyoruz. Küçük dayım baya ağır yaralandı, anneannem de yandı. Evimize tamirat gerekiyor, kurtarabildiğimiz eşyalar olursa onları kurtaracağız ve sıvalara kadar her şey yıkılmış."

Olayla ilgili soruşturma ve hasar tespiti sürüyor; yetkililer yangının çıkış sebebini belirlemek için inceleme başlattı.

HATAY'DA PATLAMALARLA BİRLİKTE ALEVLERE TESLİM OLARAK YANAN APARTMAN DAİRESİNDE YAŞAYAN ANNE VE...

HATAY'DA PATLAMALARLA BİRLİKTE ALEVLERE TESLİM OLARAK YANAN APARTMAN DAİRESİNDE YAŞAYAN ANNE VE OĞLU YANARAK YARALANDI. YANGINDA EV KULLANILMAZ HALE GELİRKEN ANNE VE OĞLUNUN HASTANEDEKİ TEDAVİSİ SÜRÜYOR.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.