Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Çayınızı hazır olmadan 10 dakika önce poğaçanız hazır olacak! Çaya 10 kala poğaçası

Çayınız hazır olmadan lezzetli ve pratik poğaça tarifiniz hazır olacak. Herkesin bayıla bayıla yiyeceği bu tarif çay yanlarının vazgeçilmezi olacak. İşte çaya 10 kala poğaçası tarifi ve malzemeleri...

Yayın Tarihi: 02.01.2024 10:54
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 10:54

Çayınızı hazır olmadan 10 dakika önce poğaçanız hazır olacak! Çaya 10 kala poğaçası

Çayınız hazır olmadan 10 dakika önce hazır olacak bu tarif için 20 dakika hazırlık, 15 dakika pişirme süresi ayırmanız yeterli. 4 - 6 kişilik poğaçanız yarım saat içersinde hazır olacak. Tüketen misafirlerinizin sürekli gelip yemek isteyeceği lezzetli çaya 10 kala poğaçası tarifi...

ÇAYA 10 KALA POĞAÇASI MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı ölçüsünde yoğurt
  • 2 tane yumurta (1 tane yumurtanının sarısını üzeri için ayırın)
  • 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 tane kabartma tozu
  • Alabildiğince un (yaklaşık 3.5 su bardağı)

İçerisine;
  • Mayısdanoz
  • Lor peyniri

Üzerine:

  • 1 tane yumurta sarısı

ÇAYA 10 KALA POĞAÇASI

ÇAYA 10 KALA POĞAÇASI TARİFİ 

  1. Poğaça hamurunuzu hazırlayarak tarife başlayabiliriz. 
  2. Hamur için derin bir yoğurma kabını alıp, içersine sıvı olan malzemelerimizden yumurta, yoğurt, sıvı yağ alarak güzelce çırpıcı yardımıyla çırpalım. 
  3. Malzemelerimizi tuzumuzu ekledikten sonra son bir defa daha karıştırarak kuru malzemelerin eklemesini yapalım.
  4. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş şekilde ilave ederek, yoğurma işlemine başlayalım.
  5. Hamur elimize yapışmayacak bir kıvama gelene kadar azar azar un eklemesi yapmaya devam edelim 
  6. Yaklaşık 4 su bardağı ölçüsünde un yeterli gelecektir. Tabii ki de unun cinsine, kalitesine ve markasına göre de un miktarı değişim gösterebilir. Bu sebeple her zaman kontrollü şekilde eklemek faydalı olacaktır.
  7. Hazır olan hamurun içersine açıp harcınızı ekledikten sonra mantı kapatır gibi kapatıp yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsisi üzerine sırasıyla dizelim. 
  8. Kurabiye gibi yuvarlayalım. 
  9. Yumurta sarısını üzerine sürerek tercih ederseniz susam çörekotu serpiştirebilirsiniz. 
  10. Önceden ısıtmış olduğunuz fırına tepsiyi sürdükten sonra ortalama 15 dakikada bekletip pişirelim.