Çayın Yanına Gidecek Enfes Tatlı! Frambuaz Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?
Frambuazın hem ekşi hem de tatlı aroması birçok kişinin favorisi. Frambuaz soslu muhallebi de bu lezzeti hafif bir tatlı ile buluşturuyor. Peki bu tatlıyı yapmanın püf noktası nedir?
Frambuaz Soslu Muhallebi Tarifi
Bu tatlı için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
Frambuaz Soslu Muhallebi Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 6 çorba kaşığı pirinç unu
- 6 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Frambuaz sosu için:
- 1 su bardağı frambuaz
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı su + 2 çorba kaşığı su
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
Frambuaz Soslu Muhallebi Yapılışı
- Bir tencereye süt, pirinç unu ve toz şeker ekleyip, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Muhallebi kıvamına gelince tereyağı ve vanilyayı ilave edip, iyice karıştırın.
- Sosu hazırlamak için başka bir tencereye frambuaz, toz şeker ve 3/4 su bardağı su koyup, orta ateşte kaynayana kadar karıştırın.
- Bir kasede mısır nişastasını 2 çorba kaşığı su ile açın ve kaynayan frambuaz sosuna ekleyerek 2-3 dakika daha pişirin.
- Küçük bardaklara önce frambuaz sosu, sonra muhallebi ve en üste tekrar frambuaz sosu olacak şekilde paylaştırın.
- Tatlıları buzdolabına kaldırın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan tatlıları servis edin ve afiyet olsun.