Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Çayı böyle içen midesini feda ediyor! Uzman isim uyardı: Mideyi delik deşik ediyor

Çayı böyle içmek sağlığa zararlıdır. Canan Karatay uyardı. Çayı nasıl içmek zararlıdır? Merak edilen detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 18.12.2023 16:20
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 16:20

Çayı böyle içen midesini feda ediyor! Uzman isim uyardı: Mideyi delik deşik ediyor

Çayı böyle içmek mideye zarar vermektedir. Çay hakkında çarpıcı iddialarda bulunuldu. Çayın zararı nedir? Tüm detaylar haberimizde.

ÇAYI BÖYLE İÇMEK SAĞLIĞA ZARARLI!

Beslenme hakkında tartışmalı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, Türkiye'de sıklıkla tüketilen çay için çarpıcı açıklama yaptı.çay

Dünya'da sıklıkla tüketilen sıvı gıdalar arasında yer alan çay tüketimi her geçen yıl artmaktadır. Yemek öncesi, sonrası, çay vakitlerinde tüketilmektedir. Prof. Dr.Canan Karatay uyarıda bulundu. Yemek öncesinde tüketilen çayın sağlık için zararlı olduğunu belirtti. Bu şekilde tüketimden uzak durulması gerektiğini açıkladı. Yemek sonrasında çay içilmesi ise demir emilimini azaltmaktadır dedi. Yemek sonrasında da çay içilmemesi gerektiği yönünde dikkat çekti. Bu uyarıyla dikkatleri üzerine çekti. Yemek sonrası maden suyu tüketiminde herhangi bir olumsuzluk görülmediğini dile getirdi.

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca bu açıklamaları onayladı. Vücudun yeterli demiri alamadığında sağlık sorunlarıyla karşılaşılacağını açıkladı.

Sıklıkla çay tüketen kişierde yemek sonrası çay içmek alışkanlık haline gelmiştir. Bu kişilerde anemi yani kansızlık görülebilir. Demir eksikliğine dayanan kansızlık, renk solgunluğu, halsizlik, isteksizlik görülebileceğini açıkladı.