Bist 100
10.158,63 0%
DOLAR
32,14 -0,08%
EURO
35,15 -0,01%
ALTIN
2.456,92 0,06%

Çatlamış topukları pamuk gibi yapıyor! Bir kez sürün yeter

Yaz aylarında açık ayakkabı giymek isteyenlerin kabusu olan toğuk çatlakları üzerine endişelenmeler yaşanıyor. Topuk çatlaklarını bitkisel yöntemlerle yok etmek artık mümkün.

Yayın Tarihi: 03.03.2024 22:44
Güncelleme Tarihi: 03.03.2024 22:44

Çatlamış topukları pamuk gibi yapıyor! Bir kez sürün yeter

Topuk çatlakları birçok kişinin korkulu rüyası olurken bitkisel yöntemler araştırılmaya başlandı. Topuk çatlaklarını yok eden o yöntemler uygulamaya geçildi. Topuk çatlaklarınızı giderecek bitkisel tedavi yöntemleri haberimizde yer almaktadır.

GÜL SUYU YÖNTEMİ
Gül suyu ile topuk çatlakları tedavi edilirken aynı zamanda ayaklarınız ise mis gibi kokabilir. İstenilen ölçüde dül suyu ve nemlendirici krem karıştırılarak çatlak olan bölgeye bolca sürülüp nemlendirilir. Gece yatmadan önce gerçekleşen bu işlem sabah kalktığınızda topuklarınız yumuşacık olacak.
topuk çatlakları
ZEYTİNYAĞI
Cilt üzerinde birçok faydası olan zeytinyağı topuk çatlaklarına iyi gelirken her gün belirli aralıklarla çatlak olan topuklarınıza zeytinyağı sürebilirsiniz. Zeytinyağı sürülen bölgeyi streç filmle sarılarak çatlaklar geçene kadar uygulanır.

ELMA SİRKESİ
Elma sirkesi cilt yüzeyinde ölü derilerin temizlenmesiyle kalmayıp deride olan bakterilerin yok olmasını sağlar. Her gün kova suyun içerisine çay bardağı elma sirkesi konularak ayaklar bu karışımda 20 dakika bekletilir.