Çatlaklı mahallede ikinci göçük: üç katlı yapı yıkıldı, bir kişi sağ çıkarıldı

Zonguldak Meşrutiyet Mahallesi'nde çatlaklar tespit edilen bölgede üç katlı bir bina çöktü; Kenan Akçaarman yaralı kurtarıldı, Türkan için arama sürüyor.

Yayın Tarihi: 21.10.2026 18:57
Güncelleme Tarihi: 21.10.2026 19:05

Çatlaklı mahallede ikinci göçük: üç katlı yapı yıkıldı, bir kişi sağ çıkarıldı

Çatlaklı mahallede ikinci göçük: üç katlı yapı yıkıldı, bir kişi sağ çıkarıldı

Zonguldak'ta daha önce kısmi göçük yaşanan alanda bu kez üç katlı başka bir bina çöktü. Olay, Meşrutiyet Mahallesi Sütliyen Sokak adresinde meydana geldi. Bölgedeki önceden tespit edilmiş çatlaklar ve istinat duvarlarındaki hasarlar, çökme riski taşıyan bir yapının daha yıkılmasına zemin hazırladı.

Olayın gelişimi:

Akşam saatlerinde gerçekleşen çökme sonrası çevredekilerin ihbarıyla bölgeye ekipler sevk edildi. Daha önce kullanımdan kaldırılmış iki katlı bir binada kısmi göçük olduğu ve önündeki istinat duvarlarında çatlaklar tespit edildiği bilgisi, ekiplerin müdahalesinin yönünü etkiledi. Çöken üç katlı binada evde bulunan üç kardeşten biri enkaz altında kaldı.

Kurtarma çalışmaları:

Olay yerine intikal eden AFAD, polis ve sağlık ekipleri koordineli şekilde çalıştı. Enkaz altında kalan Kenan Akçaarman, ekiplerin müdahalesiyle yaralı olarak çıkartıldı ve sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Diğer kardeş Türkan Akçaarman için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Çökme sırasında evde bulunan üçüncü kardeş Kemal Akçaarman'ın evde olmadığı öğrenildi. Kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan kişinin bulunması ve çevredeki diğer yapıların güvenliğinin sağlanması için titiz bir çalışma sürdürüyor.

Yetkililer, bölgede önceki hasarlar ve istinat duvarlarındaki çatlaklar nedeniyle çevre güvenliğinin sağlanmasının öncelikli olduğunu belirtti ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

ZONGULDAK'TA DAHA ÖNCE İKİ KATLI BİR BİNADA KISMİ GÖÇÜK YAŞANAN BÖLGEDE 3 KATLI BAŞKA BİR BİNA...

ZONGULDAK'TA DAHA ÖNCE İKİ KATLI BİR BİNADA KISMİ GÖÇÜK YAŞANAN BÖLGEDE 3 KATLI BAŞKA BİR BİNA ÇÖKTÜ. ENKAZ ALTINDA KALAN KENAN AKÇAARMAN YARALI OLARAK KURTARILARAK HASTANEYE KALDIRILIRKEN, KARDEŞİ TÜRKAN AKÇAARMAN'I KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.