Çatı kavgası sonrası tellere asılan kedi mahalle dayanışmasıyla kurtuldu

İzmir Konak'ta çatıda çıkan kavgadan kaçarken elektrik tellerine asılı kalan kedi, mahalleliye gerilen battaniyeye düşerek yara almadan kurtuldu.

Yayın Tarihi: 22.08.2026 12:09
Güncelleme Tarihi: 22.08.2026 12:16

Çatı kavgası sonrası tellere asılan kedi mahalle dayanışmasıyla kurtuldu

Olayın gelişimi:

İzmir'in Konak ilçesi, İsmetpaşa Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, bir evin çatısında iki kedi arasında çıkan kavga sonrası kaçmaya çalışan kedilerden biri dengesini kaybedip elektrik tellerine düştü. Tellerde asılı kalan hayvan, aşağı düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı ve çevrede kısa süreli bir panik yaşandı.

Mahalle sakinleri, kedinin beton zemine çarpmasını engellemek için hızla harekete geçti. Bir araya gelen vatandaşlar, tellerin hemen altına battaniye gererek hayvanın düşüşünü yumuşatmayı hedefledi.

Mahalle müdahalesi ve görüntüler:

Kedinin tellerdeki mücadelesi kısa sürdü; güçsüzleşen hayvan bir süre sonra boşluğa düşerek, vatandaşların gerdiği battaniyenin üzerine isabet etti. Yere çakılmaktan son anda kurtulan kedi, yaşadığı korkunun etkisiyle hızla olay yerinden uzaklaştı.

O anlar çevrede bulunan bir kişinin cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, mahalleliye ait çabalar ve kedinin güvenli şekilde battaniyeye düşmesi net şekilde görülüyor; olay, mahalle dayanışmasının somut bir örneği olarak kayda geçti.

Vatandaşlar, müdahalenin ardından kedinin sağlık durumunu kontrol etmeden bölgeden ayrıldığını, herhangi bir yaralanma belirtisi görülmediğini aktardı. Yetkililere veya hayvan bakım ekiplerine haber verildiğine dair kaynakta ek bir bilgi bulunmuyor.

Olay, hem mahalle sakinlerinin hızlı tepkisini hem de gündelik yaşamda karşılaşılan hayvanlara yönelik spontan dayanışmayı gözler önüne serdi. Görüntüler sosyal medyada paylaşılabilecek nitelikte kaydedildiği için benzer durumlara karşı farkındalık yaratma potansiyeli taşıyor.

KONAK İLÇESİNDE KAVGADAN KAÇARKEN ELEKTRİK TELLERİNE DÜŞÜP ASILI KALAN BİR KEDİ, MAHALLE...

KONAK İLÇESİNDE KAVGADAN KAÇARKEN ELEKTRİK TELLERİNE DÜŞÜP ASILI KALAN BİR KEDİ, MAHALLE SAKİNLERİNİN GERDİĞİ BATTANİYEYE DÜŞEREK YARA ALMADAN KURTULDU.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.