Çarşamba’da ÇEDES kültür şenliği
Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde yürütülen Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında Samsun’un Çarşamba ilçesinde bir kültür şenliği düzenlendi. Etkinlik, projenin yerel düzeydeki görünürlüğünü artırmayı ve öğrencilerde çevre ile değerler bilincini pekiştirmeyi hedefledi.
Program ve katılımcılar
Doğal Yaşam Parkı’nda gerçekleştirilen programa Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, İlçe Müftüsü Cemal Uzun, öğrenciler, öğretmenler, okul yöneticileri ve davetliler katıldı. Programda okul temsilcileri ve öğrenciler, yıl içinde yürütülen çalışmaları paylaşmak için kurulan stantlarda projelerini tanıttı.
Etkinliklerin içeriği ve önemi
Gün boyu süren şenlikte öğrenciler tarafından hazırlanan kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler sergilendi. Öğrenciler hem eğlenceli etkinliklere katıldı hem de sosyal ve kültürel becerilerini sergileme fırsatı buldu. Kurulan stantlar, yıl boyunca yapılan çalışmaları görünür kılarak projenin öğrenci merkezli kazanımlarını vurguladı.
Bu tür etkinlikler, kurumlar arası iş birliğiyle sürdürülen projelerin saha etkisini güçlendiriyor; öğrencilere uygulamalı öğrenme, topluluk önünde sunum yapma ve kültürel değerleri yaşatma olanakları sağlıyor. Yerel paydaşların katılımı, ÇEDES projesinin devamlılığı ve benimsenmesi açısından önem taşıyor.
SAMSUN'UN ÇARŞAMBA İLÇESİNDE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VE GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI İŞ BİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLEN "ÇEVREME DUYARLIYIM, DEĞERLERİME SAHİP ÇIKIYORUM (ÇEDES)" PROJESİ KAPSAMINDA KÜLTÜR ŞENLİĞİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.