Çarşamba'da 13 ilden 301 ragbici ANALİG için mücadele ediyor

ANALİG Ragbi 1. Etap 2. Grup müsabakaları Çarşamba Şehir Stadı'nda başladı; 13 ilden 301 sporcu 29 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihlerinde yarışacak.

Yayın Tarihi: 30.06.2026 16:55
Güncelleme Tarihi: 30.06.2026 16:55

Çarşamba'da 13 ilden 301 ragbici ANALİG için mücadele ediyor

ANALİG ragbi 1. etap 2. grup müsabakaları açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ANALİG Ragbi 1. Etap 2. Grup Müsabakalarının açılışı Çarşamba Şehir Stadı'nda yapıldı. 29 Haziran - 3 Temmuz 2026 tarihleri arasında sürecek organizasyonda 13 farklı ilden gelen 301 sporcu dereye girebilmek için ter dökecek.

Açılış töreninde vurgulananlar

Çarşamba Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Turgay Ekşi, sporun sadece kazanmak olmadığını; paylaşmak, dayanışmak, disiplin ve saygı gibi değerleri de içerdiğini vurguladı. Ekşi, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinesinde düzenlenen ANALİG Ragbi 1. Etap 2. Grup Müsabakaları kapsamında sizleri ilçemiz Çarşamba'da ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. 29 Haziran - 3 Temmuz 2026 tarihleri arasında Çarşamba Şehir Stadı'nda gerçekleştirilecek bu önemli organizasyonda, 13 farklı ilimizden gelen 301 sporcumuz centilmence mücadele ederek hem yeteneklerini sergileyecek hem de dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirecektir" dedi.

Ekşi konuşmasında ayrıca genç sporcuların hem geleceğin başarılı isimleri olacaklarına hem de ülke birlik ve beraberliğinin temsilcileri olduklarına dikkat çekti. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sporculara sakatlıksız, centilmence bir müsabaka dönemi diledi.

Sahadaki mücadele

Açılış konuşmalarının ardından sporcular ilk karşılaşmalar için sahaya çıktı. Farklı illerden gelen gençler, grup aşamasını başarıyla tamamlayıp bir üst tura yükselme hedefiyle kıyasıya mücadele etti. Karşılaşmalarda hızlı hücumlar ve başarılı savunma hamleleri öne çıktı; teknik ekiplerin yönlendirmeleri ve sporcuların yüksek temposu müsabakalara ayrı bir heyecan kattı.

Çarşamba'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ANALİG Ragbi 1. Etap 2. Grup Müsabakaları, 3 Temmuz 2026'ya kadar devam edecek. Organizasyon sonunda başarılı olan takımlar bir üst etapta mücadele etme hakkı kazanacak.

SAMSUN'UN ÇARŞAMBA İLÇESİNDE DÜZENLENEN ANALİG RAGBİ 1. ETAP 2. GRUP MÜSABAKALARI'NIN AÇILIŞ...

SAMSUN'UN ÇARŞAMBA İLÇESİNDE DÜZENLENEN ANALİG RAGBİ 1. ETAP 2. GRUP MÜSABAKALARI'NIN AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

ORGANİZASYONDA 13 İLDEN 301 SPORCU, 3 TEMMUZ'A KADAR DERECEYE GİREBİLMEK İÇİN MÜCADELE...

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.