Çankırı'nın Yapraklı ilçesine bağlı Sarıkaya köyündeki ormanlık alanda çıkan yangında 18,8 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, yangın 29 Temmuz Salı günü saat 12.4913.07'de gerçekleşti.
Yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmaları sürdürülmektedir. Müdahale çalışmalarında 132 araç ve 600 personel görev almaktadır. Bu süreçte 7 helikopter, arazöz, su tankeri, iş makineleri ve diğer destek araçları dahil toplamda 125 kara aracı kullanılmaktadır. Ayrıca AFAD ve orman gönüllüleri ile akredite sivil toplum kuruluşlarından 210 personel gönüllü olarak çalışmalara destek vermektedir.
Türkiye Kızılayı, yangın söndürme ekiplerine 600 kişilik beslenme desteği sağlarken, psikososyal destek çalışmalarını yürütmek amacıyla 4 araç ve 20 personel de hazır bekletilmektedir.
Yangın neticesinde oluşan zarar, bölgedeki doğal yaşam ve ekosistem için endişe verici bir durum oluşturmuştur.