Çankırı Emniyeti: Hayvan Pazarında Sahte Para ve Dolandırıcılık Uyarısı

Çankırı Emniyeti, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında satıcı ve alıcıları sahte para ile dolandırıcılığa karşı bilgilendirip broşür dağıttı.

Yayın Tarihi: 20.05.2026 15:40
Güncelleme Tarihi: 20.05.2026 15:43

Çankırı Emniyeti: Hayvan Pazarında Sahte Para ve Dolandırıcılık Uyarısı

Çankırı Emniyeti hayvan pazarında sahte para ve dolandırıcılık uyarısı yaptı

Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde kent merkezindeki hayvan pazarında satıcı ve alıcıları bilgilendirdi. Polis ekipleri, pazarda nakit alışveriş yapanları sahte para ve çeşitli dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyararak tedbirli olunmasını istedi.

Dağıtılan bilgilendirici materyaller ve verilen uyarılar

Polis ekipleri, pazar alanında dolaşarak satıcılara ve vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıttı. Ekipler, alışveriş sırasında banknotların dikkatli kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı ve şüpheli işlemlerle karşılaşıldığında emniyete haber verilmesini önerdi.

Ayrıca satıcılar, yankesicilik ve çeşitli dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Yetkililer, özellikle kalabalık ortamlarda ödeme anında dikkatli davranılmasının ve şüpheli görülen durumların hemen bildirilmesinin önemine işaret etti.

Hedef: Güvenli alışveriş ortamı sağlamak

Emniyetin bu tür bilgilendirme faaliyetleri, Kurban Bayramı döneminde artan pazar hareketliliğinde vatandaşların güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Yetkililer, vatandaşların bilinçli hareket ederek hem kendilerini hem de pazarda alışveriş yapan diğer kişileri koruyabileceklerini belirtti.

ÇANKIRI'DA POLİS EKİPLERİ, KURBAN SATIŞI YAPILAN HAYVAN PAZARINDA VATANDAŞLARI SAHTE PARAYA KARŞI...

ÇANKIRI'DA POLİS EKİPLERİ, KURBAN SATIŞI YAPILAN HAYVAN PAZARINDA VATANDAŞLARI SAHTE PARAYA KARŞI UYARARAK BİLGİLENDİRİCİ BROŞÜR DAĞITTI.

ÇANKIRI'DA POLİS EKİPLERİ, KURBAN SATIŞI YAPILAN HAYVAN PAZARINDA VATANDAŞLARI SAHTE PARAYA KARŞI...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.