Çankırı'dan Edirne'ye: Serkan Bektaş Şehir Şehir Kokulu Kaya Tuzu Satıyor
Serkan Bektaş, Çankırı’dan yola çıkarak Edirne’ye geldi. Yaklaşık 20 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında şehir şehir dolaşarak, Çankırı kaya tuzundan üretilen kokulu kaya tuzu ürünlerini vatandaşlarla buluşturduğunu anlatıyor.
Sokaklarda, pazarlarda ve yoğun caddelerde tezgâh
Bektaş, ürünlerini genellikle pazarlarda ve yoğun caddelerde sergilediğini belirtiyor. Elde ettiği gelirle iki çocuğunu okutmakta ve evin geçimini sağlamakta olduğunu vurguluyor. Düzenli tezgâh açma ve şehirler arası dolaşım onun ticaret modelinin temelini oluşturuyor.
Kaynağı Çankırı tuz mağarası
Bektaş, sattığı ürünlerin Çankırı tuz mağarasından çıkarılan doğal kaya tuzlarından elde edildiğini ve çeşitli esanslarla hazırlandığını ifade etti. Ürünleri, hem koku giderme iddiasıyla hem de dekoratif amaçla sunduğunu belirtiyor.
Kullanım alanları ve tercih nedenleri
Bektaş, kokulu kaya tuzlarının özellikle kapalı alanlarda oluşan sigara, yemek ve tuvalet kokularını azalttığını öne sürüyor. Ürünlerin ev ve iş yerlerinde sıkça tercih edildiğini, ayrıca araçlarda da kullanılabildiğini belirtiyor. Farklı koku seçenekleri sayesinde hem ferahlık sağladığını hem de dekoratif olarak ilgi gördüğünü dile getirdi.
Serkan Bektaş için bu iş, yalnızca ürün satışı değil; aynı zamanda aile geçimi ve çocuklarının eğitimi için sürdürülen bir yaşam biçimi niteliğinde.
ÇANKIRI'DAN YOLA ÇIKARAK EDİRNE'YE GELEN SERKAN BEKTAŞ, CADDELERDE KOKULU KAYA TUZU KOKUSU SATIYOR.