Çankırı'da bir haftada 42 kişi yakalandı
Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, il genelinde 31 Ağustos-07 Eylül 2026 tarihleri arasında asayiş, narkotik ve trafik uygulamaları gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar sonucunda çeşitli suçlardan aranan 42 şahıs yakalandı, bu kişilerden 2'si tutuklandı. Ayrıca ülkede yasal kalış hakkı bulunmadığı tespit edilen 4 yabancı uyruklu hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı.
operasyon ve yakalamalara ilişkin detaylar:
Ekiplerin ortaklaşa yürüttüğü uygulamalar asayiş ve arama faaliyetlerini kapsadı. Yakalanan şahıslarla ilgili adli ve idari işlemler başlatıldı; kolluk birimleri, zaman, yer ve suç türlerine göre soruşturma süreçlerini sürdürüyor.
narkotik ve kaçakçılık operasyonları:
Narkotik ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen 7 operasyon neticesinde 14 şahıs yakalandı. Aramalarda ele geçirilenler arasında 2.272 adet sentetik ecza hapı, 11,25 gram metamfetamin, 204,95 gram kokain, 22 litre kaçak alkol, 1 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 19 fişek ve 50 adet faturasız kozmetik malzeme yer aldı.
trafik uygulamaları ve ceza işlemleri:
Trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun muhtelif maddelerinden kural ihlali tespit edilen 1.425 araç sürücüsüne idari işlem uygulandı ve 128 araç trafikten men edildi.
ÇANKIRI'DA POLİS VE JANDARMA EKİPLERİ TARAFINDAN SON BİR HAFTADA GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONLARDA ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN ARANAN 42 ŞAHIS YAKALANDI.