Çankırı'da bahçesindeki leyleklerin ölmesi sahibini ağlattı
Bahçedeki çam ağacına yuva yapan iki leylek ölü bulundu
Çankırı'da Abbas Alataş isimli vatandaşın evinin bahçesindeki ağaca yuva yapan iki leylek, henüz belirlenemeyen sebeple telef oldu. Olayı gören Alataş, leylekleri ölü halde bulunca duygusal bir tepki verdi.
O anları kayıt altına alan Alataş, gözyaşlarına hakim olamayarak şunları söyledi: "Size sahip çıkamadım". Alataş ayrıca, "Bu hayvanlar yuva yapabilmek için binlerce kilometre uzaktan geliyorlar. Onlar benim misafirim ama elimiz kolumuz bağlandı da şu hayvanları kurtaramadık. Bunlar da bir can. Elim, kolum bağlı, kurtaramadım. Çam ağacının tepesine nasıl çıkayım? Düşmeden önce kurtaramadım" ifadelerini kullandı.
Olayın nedeni ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Alataş'ın duygusal tepkisi ve olayın kayda alınması, bölgedeki yaşam alanlarına ilişkin endişeleri gündeme getirdi.
ÇANKIRI'DA EVİNİN BAHÇESİNDEKİ AĞACA YUVA YAPAN LEYLEKLERİ ÖLÜ BULAN VATANDAŞ, "SİZE SAHİP ÇIKAMADIM" DİYEREK GÖZYAŞLARINA BOĞULDU.