Canik’te yaz tatili etkinlikleri sürüyor

Canik Belediyesi, yaz döneminde çocuklar, gençler ve aileler için eğitim, sanat, bilim ve sürdürülebilirlik odaklı etkinlikler düzenliyor.

Yayın Tarihi: 20.07.2026 13:31
Güncelleme Tarihi: 20.07.2026 13:31

Canik’te yaz tatili etkinlikleri sürüyor

Canik’te yaz tatili etkinlikleri sürüyor

Samsun Canik Belediyesi’nin yaz tatili döneminde yürüttüğü projeler kapsamında çocuklar, gençler ve aileler eğitim, sanat, bilim ve sosyal etkinliklerde bir araya geliyor. Belediyenin programları, katılımcılara hem eğlenerek öğrenme hem de verimli bir tatil dönemi sunmayı amaçlıyor.

Eğitim, sanat ve teknoloji odaklı programlar

Programlar arasında camilerin manevi atmosferinde gerçekleşen etkinlikler, sanat atölyeleri ve bilim-teknoloji faaliyetleri öne çıkıyor. Ailelerin de katılım sağladığı etkinliklerde katılımcılar yeni deneyimler kazanıyor; özellikle yapay zekâ, yazılım, siber güvenlik ve robotik kodlama alanlarında uygulamalı eğitimler veriliyor.

Canik Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan "Haydi Güle Oynaya Camiye Gel" ile çocuklar ilçedeki camilerde çeşitli etkinliklere katılırken, Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde özel öğrenciler için düzenlenen "Hayallerine Sınır Yok: Sanatla Üret Gücünü Keşfet" projesi kapsamında sanat ve eğitici aktiviteler gerçekleştiriliyor. Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, kampüste ücretsiz yapay zekâ, yazılım, siber güvenlik ve robotik kodlama yaz dönemi eğitimlerinin sürdüğünü belirterek "Canik’imizde birbirinden özel projeler ve etkinliklerle gençlerimizin tatil heyecanına ortak oluyoruz" dedi.

Sürdürülebilirlik temalı yeni proje

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan "Enerji Avcıları; Bir Sürdürülebilirlik Hikâyesi" projesi ile çocuklar ve gençler doğa gözlemleri, sıfır atık ve enerji verimliliği konularında etkinliklerle buluşturulacak. Başkan Sandıkçı, yaz boyunca eğitim ve sosyal içerikli projelerin süreceğini, çocukların ve gençlerin yeni beceriler kazanmasının, ailelere yönelik iletişim ve bağları güçlendiren programların yoğun ilgi gördüğünü vurguladı ve farklı yaş gruplarına hitap eden etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

CANİK BELEDİYESİ'NİN YAZ TATİLİ DÖNEMİNDE SÜRDÜRDÜĞÜ PROJELER KAPSAMINDA ÇOCUKLAR, GENÇLER VE...

CANİK BELEDİYESİ'NİN YAZ TATİLİ DÖNEMİNDE SÜRDÜRDÜĞÜ PROJELER KAPSAMINDA ÇOCUKLAR, GENÇLER VE AİLELER EĞİTİM, SANAT, BİLİM VE SOSYAL ETKİNLİKLERDE BİR ARAYA GELİYOR.

CANİK BELEDİYESİ'NİN YAZ TATİLİ DÖNEMİNDE SÜRDÜRDÜĞÜ PROJELER KAPSAMINDA ÇOCUKLAR, GENÇLER VE...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.