Canik keşif kampüsünde proje şenliği

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü öğrencileri, Deneyap Teknoloji Atölyesi Proje Şenliği'nde 58 projeyi sergiledi; astronomi, havacılık ve uzay alanlarında deney ve gözlemler yapıldı.

Yayın Tarihi: 28.06.2026 11:03
Güncelleme Tarihi: 28.06.2026 11:03

Canik keşif kampüsünde proje şenliği

Canik keşif kampüsünde proje şenliği

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Deneyap Teknoloji Atölyesi Proje Şenliği, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Şenlikte, öğrencilerin eğitim dönemi boyunca hazırladığı 58 proje sergilendi ve ziyaretçilere deney ile gözlem etkinlikleri sunuldu.

Etkinlikte neler sergilendi

Öğrencilerin tasarımını ve üretimini tamamladıkları projeler arasında astronomi, havacılık ve uzay bilimleri alanına ilişkin uygulamalı çalışmalar dikkat çekti. Şenlik boyunca katılımcılar projeleri inceleme, deney ve gözlem faaliyetlerine katılma fırsatı buldu; etkinlik gençlerin pratik becerilerini ve yaratıcılıklarını görünür kıldı.

Başkanın değerlendirmesi

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü'nde teknolojiyi üreten nesiller yetiştirmeye devam ettiklerini belirtti. Başkan Sandıkçı, etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi: "Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüzde öğrencilerimizi yenilikçi teknolojilerle tanıştırıyor, kendilerinde teknoloji farkındalığı oluşturuyoruz. Bilim ve teknoloji alanında uygulamalı eğitimler, deney ve gözlem çalışmalarıyla öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bilgileri ve yetenekleriyle projeler geliştiren, geliştirdikleri projelerin üretimlerini gerçekleştiren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum."

Şenlik, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürme imkanını güçlendirirken, yerel düzeyde bilim ve teknoloji farkındalığını artırmayı da hedefliyor.

SAMSUN'UN CANİK İLÇESİNDE BULUNAN CANİK ÖZDEMİR BAYRAKTAR KEŞİF KAMPÜSÜ ÖĞRENCİLERİ TASARLADIKLARI...

SAMSUN'UN CANİK İLÇESİNDE BULUNAN CANİK ÖZDEMİR BAYRAKTAR KEŞİF KAMPÜSÜ ÖĞRENCİLERİ TASARLADIKLARI PROJELERLE ALKIŞLARI TOPLADI.

BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM SANDIKÇI

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.