Canik Belediyesi KPSS başvuru ücretlerini karşılıyor

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 2026 KPSS lisans dahil tüm eğitim düzeylerinde sınav başvuru ücretlerinin karşılandığını ve başvuruların sürdüğünü açıkladı.

Yayın Tarihi: 07.07.2026 11:45
Güncelleme Tarihi: 07.07.2026 11:45

Canik Belediyesi KPSS başvuru ücretlerini karşılıyor

Canik Belediyesi KPSS başvuru ücretlerini karşılıyor

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, belediyenin eğitim destekleri kapsamında bu yıl da Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuru ücretlerini karşıladıklarını bildirdi. Sandıkçı, geleneği sürdürerek Canikli gençlerin eğitim yükünü hafifletmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Başkan Sandıkçı, lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeylerindeki KPSS başvuru ücretlerinin tamamını karşıladıklarını belirtti. Açıklamada, 2026 KPSS lisans başvuru ücret desteği sürecinin devam ettiği ve adayların destek programına kayıt işlemlerinin tamamlanmaya devam ettiği ifade edildi.

Uygulama yöntemi ve kapsam

Belediye, destek programını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav takvimiyle eş zamanlı olarak yürütüyor. Sandıkçı, eğitim alanında örnek projeler hayata geçirirken öğrencilere yönelik desteklerin kesintisiz sürdüğünü, ailelerin eğitim bütçelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan İbrahim Sandıkçı: "Canik’te gençlerimizin sınav ücretlerini karşılıyoruz."

Başvuru koşulları ve son tarih

2026 KPSS lisans başvuru ücret desteği için başvurular sürüyor. Lisans düzeyinde KPSS’ye girecek Canikli adaylar başvuru için TC kimlik kartı, sınav başvuru belgesi ve ödeme dekontu ile Canik Belediyesi hizmet binası zemin katta yer alan Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Birimi'ne başvuruda bulunabiliyor.

Son başvuru günü 13 Temmuz Pazartesi olarak bildirildi. Ücret desteği ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgiye belediyenin çağrı merkezi üzerinden ulaşılabiliyor.

Belediyenin açıklaması, hem sınav hazırlığı sürecindeki gençlere doğrudan mali destek sağlama hem de yerel yönetimlerin eğitim politikalarındaki rolünü vurguluyor. Sürecin ÖSYM takvimiyle uyumlu yürütülmesi, başvuru yoğunluğuna karşı koordineli bir uygulama amacı taşıyor.

CANİK BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM SANDIKÇI

CANİK BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM SANDIKÇI

CANİK BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM SANDIKÇI, BU YIL DA KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİNİ KARŞILADIKLARINI...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.