Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Candy Crush oynayanlar seri üzgün! Türk oyunu yılların oyununu tahtından indirdi

Türk yapımı oyun senelerin oyununu tahtından indiriyor! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 29.12.2023 17:39
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 17:39

Candy Crush oynayanlar seri üzgün! Türk oyunu yılların oyununu tahtından indirdi

Candy Crush zirvedeki yerini kaybetti! Milyonlarca insan bu oyunu tercih ediyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

CANDY CRUSH'I TAHTINDAN EDEN OYUN

Türk yapım şirketleri oyunlarıyla tüm dünyada konuşulmaya devam ediyor. Dream Games tarafından geliştirilmiş Royal Match isimli oyun senelerin oyunu Candy Crush'ı tahtından etti! Oyun büyüklüğü 2.75 milyar dolara yükseldi. Candy Crush son 10 senedir en çok gelir elde eden oyunlardan biriydi ve 75 milyar dolar büyüklüğe ulaşmıştı. Royal Match ücretsiz bulmaca çözme oyunu olarak geliştirildi ve Kral Robert'ın sarayını tamir etme hedefini oyunculara koyuyor. Dream Games kurucu ortağı ve CEO'su olan Soner Aydemir oyunun Ekim ayında iki kattan fazla arttığını ve senelik brüt gelirin 2 milyar dolara yükseldiğini söyledi. Royal Match oyununun aylık 55 milyon kullanıcı var ve 160 milyon kullanıcıya sahip olan Candy Crush oyunundan daha çok oyun içi harcama yapılıyor. 

royal match oyunu zirvedeki yerini koruyor

Oyun başarısının sadık bir oyuncu kitlesine sahip olması olarak yorumlanırken oyunu bir sene oynayan oyuncuların yüzde 90'ı ikinci sene de oynamaya devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya hesabı üzerinden Türk yapım şirketi tarafından geliştirilen oyunun başarısını tebrik etti ve şu paylaşımı yaptı; 'Dream Games tarafından geliştirilen Royal Match oyunu geçtiğimiz aylarda tüm dünyada en yüksek gelir elde eden oyun olmayı başardı. 2021 senesinde 2.75 milyar dolar değerlemeyle ilk unicornlarımızdan olan Dream Games 200 kişilik ekiple, bu sene senelik gelirini ikiye katlayıp 2 milyar dolara yükseltildiğini, 75 milyar değerindeki Candy Crush gibi rakiplerini geride bıraktığını biliyor muydunuz?' CEO Soner Aydemir önümüzdeki sene de Royal Kingdom oyunun çıkacağı müjdesini verdi. Dream Games 2019 senesinde Türk yöneticiler tarafından kuruldu. Dream Games 200 çalışana sahip. Pixar kurucu ortağı Ed Catmull'un stratejik danışman görevine gelmesi de büyük ilgi görmüştü.