DOLAR
42,71 -0,05%
EURO
50,21 -0,02%
ALTIN
5.875,39 0,54%
BITCOIN
3.679.078,46 -0,34%

Çanakkale Gelibolu'daki orman yangını 2. gününde: 6 köy tedbir amaçlı tahliye edildi, söndürme çalışmaları sürüyor

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki orman yangını ikinci gününde sürüyor; 6 köy tedbiren tahliye edildi, hava ve kara ekipleriyle müdahale devam ediyor.

Yayın Tarihi: 17.08.2025 11:21
Güncelleme Tarihi: 17.08.2025 11:21

Çanakkale Gelibolu'daki orman yangını 2. gününde: 6 köy tedbir amaçlı tahliye edildi, söndürme çalışmaları sürüyor

Çanakkale Gelibolu'daki orman yangını 2. gününde: 6 köy tedbir amaçlı tahliye edildi, söndürme çalışmaları sürüyor

Müdahale ve ekipler

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, Gelibolu'nun Tayfur ile Cumalı köyleri arasındaki ormanlık alanda dün saat 16.28'de çıkan, rüzgarın etkisiyle Eceabat ilçesindeki ormanlık alanlara yayılan yangına müdahalesi havadan ve karadan sürüyor.

12 uçak, 18 helikopter, 155 arazöz, 8 iş makinesi, 899 personelle müdahale ediliyor. AA ekibi, yangının boyutunu ve etkili olduğu alanı dronla görüntüledi.

Tarihi alan ve ziyaretçi kısıtlamaları

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığından yapılan açıklamada, Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle ziyaretçilerin güvenliği, yangın söndürme çalışmaları ve alanın korunması amacıyla tarihi alanın kuzey hattına (Batık Gemi, Mimoza, 57. Alay ve Conkbayırı) ikinci duyuruya kadar girişlerin durdurulduğu, ayrıca Bigalı Kalesi, Bigalı Atatürk Evi ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nin de geçici süreyle ziyarete kapalı olacağı bildirildi.

Tahliyeler

Çanakkale Valisi Ömer Toraman Next Sosyal'deki hesabından yaptığı açıklamada: "Gelibolu Ilgardere köyü tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Tahliye edilen köy sayısı 6. Şu ana kadar yangın yerleşim birimlerine sirayet etmemiştir. Tahliye edilen vatandaşlarımız güvenli alanlara alınmıştır. Yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahaleye devam edilmektedir."

Yangın nedeniyle Gelibolu'nun Karainebeyli, Eceabat'ın Yolağzı, Kumköy, Büyükanafartalar, Küçükanafartalar köyleri tedbiren tahliye edilmişti. Tedbir amaçlı 5 köyden 251 kişi güvenli alanlara taşınmıştı.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale...

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. AA ekibi, yangının boyutunu ve etkili olduğu alanı havadan dronla görüntüledi.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı