Çanakkale'de otellere eş zamanlı gıda denetimi
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından il merkezindeki otellere yönelik eş zamanlı gıda denetimleri gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde gündeme gelen gıda zehirlenmeleri üzerine denetimleri artırdı.
Denetim kapsamı
Denetimler, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri Gıda Kontrol görevlileri tarafından eş zamanlı olarak yürütüldü. Denetimlerde otellerin mutfakları, depoları, hazırlık alanları, soğuk hava depoları, ürünlerin son kullanma tarihleri ve personel hijyen şartları kontrol edildi.
Kontrol görevlileri, işletmelere tüketime sundukları tüm gıda ürünlerinin hammaddeden nihai ürüne kadar geçen süreçlerinin tamamından sorumlu oldukları ve bu süreçlerin mevzuata uygun şekilde yürütülmesinin zorunlu olduğu hususunu aktardı.
Denetimlerin devamı ve şikâyet hattı
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir." uyarısında bulundu. Tüketiciler, gıda ile ilgili her türlü şikâyet ve ihbarı 7/24 faal olan Alo 174 Gıda Hattına iletebileceklerdir.
ÇANAKKALE'DE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARAFINDAN OTELLERE YÖNELİK EŞ ZAMANLI GIDA DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.