Çanakkale’de evlilik vaadiyle 800 bin TL dolandıran şüpheli Erzurum’da yakalandı

Çanakkale’de evlilik vaadiyle 800 bin TL dolandırdığı belirlenen şüpheli, yurt dışına kaçma girişimi sırasında Erzurum’da yakalanıp 24 Haziran’da tutuklandı.

Yayın Tarihi: 25.06.2026 16:40
Güncelleme Tarihi: 25.06.2026 16:48

Çanakkale’de evlilik vaadiyle 800 bin TL dolandıran şüpheli Erzurum’da yakalandı

Çanakkale’de evlilik vaadiyle 800 bin TL dolandıran şüpheli Erzurum’da yakalandı

Soruşturma ve yakalama

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucu, bir televizyon programına da konu olan olayda R.Y. isimli vatandaşın evlilik vaadiyle 800 bin TL dolandırıldığı tespit edildi.

İncelemelerde, şüphelinin kendisini L.A. olarak tanıttığı, ancak gerçekte Azerbaycan uyruklu M.H. olduğu belirlendi.

Yurt dışına kaçma girişimi sırasında Erzurum’da yakalanan M.H., çıkarıldığı mahkemece 24 Haziran tarihinde tutuklandı.

Olayla bağlantılı olduğu ve aracılık yaptığı tespit edilen diğer şüpheli K.T. ise Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde yakalanarak aynı tarihte (24 Haziran) tutuklandı.

İlgili birimlerce yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilerin yakalanması ve tutuklanmasına ilişkin işlemlerin tamamlandığı bildirildi.

ÇANAKKALE'DE R.Y. İSİMLİ VATANDAŞI EVLİLİK VAADİYLE 800 BİN TL DOLANDIRDIĞI TESPİT EDİLEN ŞÜPHELİ...

ÇANAKKALE'DE R.Y. İSİMLİ VATANDAŞI EVLİLİK VAADİYLE 800 BİN TL DOLANDIRDIĞI TESPİT EDİLEN ŞÜPHELİ YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞTIĞI SIRADA ERZURUM’DA YAKALANDI.

ÇANAKKALE'DE R.Y. İSİMLİ VATANDAŞI EVLİLİK VAADİYLE 800 BİN TL DOLANDIRDIĞI TESPİT EDİLEN ŞÜPHELİ...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.