DOLAR
42,7 -0,03%
EURO
50,12 -0,19%
ALTIN
5.927,82 -0,16%
BITCOIN
3.725.951,24 0,47%

Çanakkale'de eşini öldüren sanık ve kardeşine ağırlaştırılmış müebbet cezası

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, eşini öldüren Fırat Yıldızhan ve ona yardım eden kardeşi Yağız Yıldızhan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Yayın Tarihi: 03.07.2025 11:41
Güncelleme Tarihi: 03.07.2025 11:41

Çanakkale'de eşini öldüren sanık ve kardeşine ağırlaştırılmış müebbet cezası

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, ayrı yaşadığı eşini boğarak öldüren sanık Fırat Yıldızhan ve ona yardımcı olduğu öne sürülen kardeşi Yağız Yıldızhan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Çanakkale 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Fırat Yıldızhan (33) ve kardeşi Yağız Yıldızhan (21), Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Maktul Saliha Gizem Yıldızhan'ın yakınları ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, müştekilerin beyanlarıyla sanıkların son savunmalarını dinledikten sonra kararını açıkladı. Fırat Yıldızhan, 'üstsoy veya altsoydan birine veya eş, boşandığı eşe karşı kasten öldürme suçu'ndan; kardeşi Yağız Yıldızhan ise 'kadına karşı kasten öldürme suçu'ndan haksız tahrik indirimi olmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olayın Gelişimi

17 Şubat 2024 tarihinde, Biga'da yaşayan Fırat Yıldızhan bir arkadaşından ödünç aldığı araçla kardeşi Yağız Yıldızhan'ı da yanına alarak Saliha Gizem Yıldızhan'ın (30) Lapseki'deki evine gitmişti. Aralarında çıkan tartışma sırasında Fırat Yıldızhan, eşi Saliha Gizem Yıldızhan'ı aracın içinde iple boğarak öldürdü. Fırat Yıldızhan, kardeşi Yağız Yıldızhan'ın da yardımıyla Saliha Gizem Yıldızhan'ın cesedini Biga ilçesi Çavuşköy Mahallesi'nde bir hafriyat alanına gömdü.

Kızlarından uzun süre haber alamayan aile durumu polise bildirdi. Bunun üzerine arama çalışmaları başlatan polis ekipleri, şüpheli Fırat Yıldızhan ile kardeşini Biga'da gözaltına aldı. Öldürülen kadının cesedi, iki kardeşin gösterdiği yerde bulundu. İki kardeş hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı