DOLAR
42,6 -0,02%
EURO
50,18 -0,73%
ALTIN
5.856,6 -1,07%
BITCOIN
3.836.399,8 2,52%

Can Öncü, Magny-Cours'ta Dünya Supersport 9. ayağının ilk yarışında ikinci oldu

Can Öncü, Magny-Cours Pisti'nde superpole ile lider başlayıp 19 turluk ilk yarışı ikinci sırada tamamladı; pilotlar klasmanında da ikinci konumda bulunuyor.

Yayın Tarihi: 06.09.2025 17:39
Güncelleme Tarihi: 06.09.2025 17:39

Can Öncü, Magny-Cours'ta Dünya Supersport 9. ayağının ilk yarışında ikinci oldu

Can Öncü, Magny-Cours'ta podyuma yükseldi

Milli motosikletçi Can Öncü, Dünya Supersport Şampiyonası'nın Fransa'daki 9. ayağının ilk yarışını ikinci sırada tamamlayarak podyumdaki yerini aldı.

Yarış özeti

Magny-Cours Pisti'ndeki 4,4 kilometre uzunluğundaki parkurda düzenlenen ve 19 turluk olarak gerçekleştirilen ilk yarışa superpole sıralama yarışını kazanarak birinci sıradan başlayan Can Öncü, mücadeleyi damalı bayrağı ikinci sırada geçerek tamamladı.

Yamaha BLU CRU Evan Bros takımı adına yarışan milli sürücünün arkasından, Pata Yamaha Ten Kate Racing takımından İtalyan Stefano Manzi birinci, Yamaha BLU CRU Evan Bros ekibinden İtalyan Alberto Surra ise üçüncü olarak podyumu tamamladı.

Pilotlar klasmanındaki durum

Yarış sonrası pilotlar genel klasmanında Stefano Manzi 319 puan ile liderliğini sürdürürken, milli motosikletçi Can Öncü 255 puan ile ikinci, PTR Triumph ekibinden İngiliz Tom Booth-Amos ise 198 puan ile üçüncü sırada yer alıyor.

Can Öncü, Dünya Supersport Şampiyonası'nın Fransa'daki 9. ayağının ikinci yarışında yarın zirveyi kovalayacak.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı